Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Istoria era în joc!". Uluitor ce a făcut Djokovic în ultimele 24 de ore dinainte de finala cu Medvedev

Cristian Mihală

Actualizat 11/09/2023 la 08:18 GMT+3

Novak Djokovic a dezvăluit la conferința de presă de după câștigarea celui de-al 24-lea Grand Slam al carierei, că în ultima zi dinaintea finalei s-a izolat complet. Nici măcar familia sa nu a avut voie să îl deranjeze, sârbul având nevoie de liniște pentru a-și sedimenta gândurile și a pregăti strategia corectă pentru ultimul act.

Djokovic - Medvedev - US Open Rezumat

Novak Djokovic a mai scris o filă din istoria tenisului, egalând recordul all-time de titluri de Grand Slam al lui Margaret Court. Sârbul s-a impus cu 6-3, 7-6, 6-3 în finala contra lui Medvedev de la US Open și a bifat o altă performanță uluitoare: a câștigat cel puțin 3 Grand Slamuri în 3 ani diferiți (2011, 2021 și 2023).
Devenit cel mai în vârstă jucător care se impune la Flushing Meadows, Nole a vorbit la final despre modul în care a pregătit disputa contra lui Medvedev. Presiunea a fost imensă, nu doar ca urmare a performanțelor pe care putea să le atingă, dar și în contextul în care adversarul îi interzicea în urmă cu 2 ani șansa de a face Marele Șlem (rusul l-a învins în finala US Open 2021, când numărul unu mondial cucerise până la acea dată toate turneele de Grand Slam din an).
În consecință, Novak a avut capacitatea să facă lucrurile total diferit față de 2021, nu doar pe teren, dar și în pregătirea partidei. El a dezvăluit că a simțit nevoia de liniște, astfel că în ultimele 24 de ore dinaintea finalei s-a izolat complet, rămânând doar cu gândurile sale, cărora le-a găsit o ordine și le-a dat sens.
"Am făcut tot ce am putut în ultimele 48 de ore pentru a nu lăsa importanța momentului și miza să lucreze împotriva mea. Asta mi s-a întâmplat acum doi ani, am jucat sub nivelul meu și am pierdut.
Mi-am învățat lecția. Echipa mea și familia mea au știut în ultimele 24 de ore că nu mă pot atinge nu i-am lăsat nici măcar să îmi vorbească, istoria era în joc. Am avut în cap foarte multe gânduri, scenariile posibile, mi-am imaginat ce o să fac în cazul în care voi câștiga, dar și dacă voi pierde. Gândurile acestea din urmă am încercat să le blochez. Am fost foarte concentrat pe partidă și, din fericire, am câștigat", a dezvăluit Djokovic la conferința de presă.

Djokovic, despre secretul său, în urma victoriei de la US Open: "Trebuie să te reinventezi"

Deși are 36 de ani, Djokovic este într-o formă fizică perfectă, dar ceea ce impresionează în primul rând este capacitatea sa de a se adapta și a găsi cele mai bune răspunsuri, pe teren, în situații de presiune. Nole reușește să își ridice fantastic nivelul în toate momentele cheie ale meciurilor, dar, pentru a reuși asta, a trebuit să muncească enorm.
"Trebuie să te reinventezi, pentru că toată lumea o face. Am 36 de ani și mă confrunt cu tineri de 20 de ani, probabil că trebuie să muncesc mai mult ca niciodată pentru a-mi menține corpul în formă și a juca la cel mai bun nivel al meu în mod constant.
Din punct de vedere mental și emoțional, trebuie să găsesc un echilibru. Mă concentrez pe ce trebuie să fac pentru a câștiga marile trofee, asta contează pentru mine", a mai spus Nole.
Deși sârbul are 36 de ani, fanii lui nu au vreun motiv de emoție în privința retragerii, numărul unu mondial fiind în continuare extrem de motivat să doboare recorduri. Goran Ivanisevic, antrenorul său, a anunțat că Nole are în plan să joace până la 41 de ani, până după Jocurile Olimpice de la Los Angeles (2028). Sârbului îi lipsește medalia de aur din palmares, el obținând un bronz în 2008, la Beijing.
"E o întrebare la care el trebuie să răspundă, dar, din ce am vorbit cu el, are în plan să joace inclusiv la Jocurile Olimpice de la Los Angeles", a spus Ivanisevic la conferința de presă de după US Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo