Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev a "aflat" cum îl va învinge pe Djokovic: "Dacă statistica așa spune, îmi voi imagina asta"

Cristian Mihală

Actualizat 09/09/2023 la 21:58 GMT+3

Daniil Medvedev s-a amuzat pe seama faptului că toate victoriile sale în fața lui Novak Djokovic au venit când sârbul se afla pe locul 1 ATP, poziție pe care va urca de luni, după finala US Open. Rusul nu crede însă că această statistică e foarte relevantă și crede că doar coincidențele au făcut ca bilanțul să arate astfel.

Rezumatul victoriei lui Medvedev în fața lui Alcaraz. Rusul se va lupta cu Djokovic în finală

Deși pleca având șansa a doua în disputa cu Alcaraz, Medvedev a făcut o partidă mare și a câștigat în 4 seturi. Acum, pentru al doilea său Grand Slam din carieră, rusul va trebui să treacă de cel mai titrat jucător din istorie, Djokovic. Novak îl conduce cu 9-5 la directe, dar Medvedev a câștigat toate cele cinci meciuri când sârbul era în fruntea ierarhiei ATP.
După succesul cu Alcaraz, Daniil a fost informat despre aceste detalii statistice interesante și a avut o reacție în stilu-i caracteristic.
"O statistică interesantă, doar că Novak nu este încă prima rachetă, d-abia de luni va fi. Dar, dacă statistica asta spune, îmi voi imagina că este deja prima rachetă a lumii. Nu știu de asemenea statistici, nu cred că este relevant pentru ce s-a întâmplat în trecut, cred că a fost vorba doar de coincidențe. Duminică nu o să-mi pese dacă este primul sau al doilea. În față va fi Novak Djokovic și vreau să-l înving", a spus Medvedev la conferința de presă de după victoria cu Alcaraz.
De remarcat că în meciul cu Alcaraz, Daniil a trecut de numărul unu mondial pentru a șasea oară în carieră. În plus, rusul are acum un bilanț pozitiv al întâlnirilor cu reprezentanții Top 10 (37-36).

Finala US Open, Daniil Medvedev - Novak Djokovic, "șanse 50%-50%"

Andrei Olkhovsky, fost jucător important de tenis acum 3 decenii, nu a crezut foarte mult într-un succes al lui Medvedev cu Alcaraz, dar, după ce a văzut cât de concentrat și montat e numărul 3 ATP, este de părere că rusul pleacă având șanse egale cu Djokovic, în finală.
"Inițial am spus că Medvedev nu va avea multe șanse în meciul cu Alcaraz. Dar Daniil a jucat grozav! L-a forțat pe spaniol să se apere, nepermițându-i să joace tenisul său preferat, de atac.
Sincer să fiu, nu mi-am putut imagina că Daniil l-ar putea face să sufere atât de tare pe Carlos. Probabil că am văzut cel mai bun meci de la US Open de până acum. Medvedev este un tip grozav, a fost pur și simplu super! Acum, este pregătit din punct de vedere psihologic pentru finală. Desigur, meciul va fi complet diferit, dar nu-l pot numi pe Djokovic favorit. Șansele vor fi de 50 la 50", a spus fostul jucător rus, citat de gotennis.ru.
Finala US Open va avea loc duminică seară, de la ora 23:00, și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport 1 și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo