Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, regrete enorme după finala cu Djokovic: "Am fost deasupra lui, l-am dominat". Ce a spus Nole

Cristian Mihală

Actualizat 11/09/2023 la 11:27 GMT+3

Daniil Medvedev are motive de regret după finala US Open 2023, pierdută în fața lui Novak Djokovic. Rusul a fost foarte aproape să câștige setul secund și, de acolo, soarta partidei s-ar fi putut schimba. Și sârbul a admis că manșa secundă a avut o importanță decisivă în stabilirea câștigătorului.

Daniil Medvedev et Novak Djokovic.

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a câştigat US Open, după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev, cu 6-3, 7-6 (7/5), 6-3, duminică, la New York, astfel că a egalat recordul absolut de titluri de Mare Şlem (24), deţinut de australianca Margaret Court din 1973
Sârbul a început perfect partida, dar în setul secund Medvedev a echilibrat balanța. În multe momente, numărul 3 ATP și-a dominat adversarul, iar la 6-5 chiar a beneficiat de o minge de set, pe serviciul lui Novak. Daniil a avut acel punct în mână, dar, deși avea varianta să îl paseze pe cel mai titrat jucător din istorie în lung de linie, a căutat crossul, permițându-i lui Djokovic să facă un voleu ușor.
Setul al doilea a durat o oră și 45 de minute și cu siguranță că a avut un impact decisiv la nivel mental, lucru admis la final de rus.
"Ar fi trebuit să câștig al doilea set. Am avut un passing clar pe care trebuia să îl joc în lung de linie, dar am făcut-o în cross. Am avut două variante și am ales-o pe cea greșită. Păcat că nu am câștigat al doilea set, pentru că am simțit că am fost deasupra lui, că l-am dominat. Dar acesta este tenisul.
Per total, nu am făcut cel mai bun meci al meu. Am jucat la un nivel extraordinar cu Alcaraz, am făcut poate cea mai bună partidă din viața mea. Dar nu am cum să joc la acel nivel mereu", a spus Daniil Medvedev în conferința de presă.
Sunt regrete, dar există alte 23 de cazuri în care jucătorii care l-au întâlnit pe Djokovic în finalele de Grand Slam au regrete | Daniil Medvedev

Djokovic, despre cheia finalei cu Medvedev, de la US Open

Novak Djokovic a părut slăbit la finalul setului secund, dar, chiar și așa, a tras cu dinții de orice punct, înțelegând cât de important e să facă 2-0 pe tabelă. Sârbul știa foarte bine că un set pierdut poate să răstoarne balanța în favoarea adversarului, astfel că s-a agățat de orice punct, ca un adevărat gladiator.
La final, capacitatea de a aduce cel mai bun tenis în momente critice (procentajul său în tie-breakuri, în 2023, e fantastic: 26-5) a făcut diferența.
"Al doilea set a fost cheia, nu cred că am jucat un set atât de lung în viața mea. Probabil a fost mai bun în setul doi, dar am reușit să-l întorc în tiebreak. Am fost foarte uşurat să câştig setul al doilea, Medvedev este unul dintre cei mai buni în a te face să mai loveşti o minge în plus. Nu-mi amintesc să fi fost atât de obosit după schimburi vreodată. Am simțit că nu pot să respir, am simțit că nu îmi mai controlez picioarele", a explicat sârbul după partidă.
Pentru Djokovic acesta a fost al patrulea trofeu cucerit la Flushing Meadows după cele din 2011, 2015 şi 2018, în zece finale jucate la New York.
În iunie, sârbul a devenit cel mai titrat jucător la masculin, după ce şi-a trecut în palmares cel de-al 23-lea titlu de Mare Şlem la Roland Garros, depăşindu-l pe Rafael Nadal (22).
La 36 de ani, Djokovic redevine liderul clasamentului ATP luni şi va ajunge la 390 de săptămâni pe prima poziţie mondială, ducând mai departe recordul pe care îl deţinea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo