Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentul acela când îl baţi pe Sinner după aproape 5 ore şi ţi se spune că urmează Alcaraz

Cristian Mihală

Actualizat 05/09/2023 la 09:37 GMT+3

Alexander Zverev a oferit un moment de colecţie după victoria uriaşă în faţa lui Jannik Sinner, din optimile US Open. Germanului i s-a adus aminte, după cele aproape 5 ore jucate, că îl aşteaptă în sferturi Alcaraz.

Rezumatul de la Zverev - Sinner, cel mai tare meci de la US Open 2023

4 ore şi 41 de minute! Atât a durat cel mai tare meci de la US Open 2023, câştigat de Alexander Zverev în faţa lui Jannik Sinner, scor 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3.
Chinuit de crampe, italianul a rezistat eroic şi a reuşit să împingă meciul în decisiv, dar în cele din urmă Zverev, care la rândul său a fost stors de energie, a fost mai puternic. Accidentat la Roland Garros în 2022, în semifinala cu Nadal, Zverev revine la cel mai înalt nivel la turneul în care a jucat finala în 2020 (pierdută la Thiem, după ce a avut 2-0 la seturi).
În sferturi, Sascha va evolua împotriva lui Carlos Alcaraz, liderul mondial şi campionul în exerciţiu de la Flushing Meadows. La interviul de după meci, când i-a fost amintit că după acest meci titanic îl aşteaptă un duel cu cel mai bun jucător al lumii, Sascha a oferit un moment amuzant. El a zâmbit larg şi şi-a luat timp secune bune înainte de a-şi începe discursul.
"Sunt aici să joc. Asta iubesc să fac. Nu ştiu cum se va termina (n.r. meciul cu Alcaraz), dar voi da tot ce pot. Voi lupta până în ultimul moment, voi fi gata", a spus neamţul.
Chiar dacă misiunea sa pare imposibilă în sferturi, după un meci atât de epuizant cu Sinner, trebuie spus că Zverev îl conduce pe Alcaraz la directe cu 3-2. Totuşi, două dintre aceste victorii au venit în urmă cu mai bine de doi ani, când Carlitos abia împlinise 18 ani şi nu era la un nivel atât de ridicat ca în ultimul an.

Zverev, după victoria cu Sinner de la US Open: "M-am întors, nu?"

Zverev pare să îşi fi recăpătat complet încrederea în propriile forţe după accidentarea de acum un an şi jumătate. El a "supravieţuit" celui mai lung meci jucat vreodată în cele 9 participări la Flushing Meadows şi şi-a exprimat încrederea în legătură cu a sa capacitate de a juca la fel de bine ca înainte de Roland Garros 2022.
"Cel mai lung meci pe care l-am jucat vreodată aici. Cred că m-am întors, nu? Pentru asta trăiesc, asta iubesc să fac. Mi-ar fi plăcut să fie mai scurt acest meci, totuşi. Anul trecut, când nu am putut juca, exact asta mi-a lipsit. Să mă prindă 1:30 AM pe o arenă plină de oameni", a mai spus Sascha.
Zverev s-a calificat în al 10-lea sfert de finală într-un Grand Slam, egalându-l pe Michael Stich în clasamentul germanilor cu cele mai multe prezenţe în ultimii 8 la turneele din această categorie. Lider incontestabil pentru moment este Boris Becker, care a ajuns de 23 de ori în sferturile turneelor de Mare Şlem.
Cu victoria contra lui Sinner, Zverev a bifat primul său succes în faţa unui jucător de top 10 ATP la un Grand Slam. El mai reuşise un singur succes în faţa unui sportiv din primii 10, la un Mare Şlem, dar pe zgură (l-a învins pe Alcaraz, anul trecut, la Roland Garros).
Tabloul sferturilor la US Open e complet:
Masculin
  • Fritz - Djokovic
  • Tiafoe - Shelton
  • Alcaraz - Zverev
  • Medvedev - Rublev
Feminin
  • Ostapenko - Gauff
  • Cîrstea - Muchova
  • Vondrousova - Keys
  • Zheng - Sabalenka
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo