Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Novak Djokovic a anunțat că nu va participa la US Open 2022

Alex Masgras

Publicat 25/08/2022 la 17:40 GMT+3

Novak Djokovic a anunțat că nu va participa la US Open 2022, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Fostul număr 1 mondial nu poate intra în Statele Unite ale Americii, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak Djokovic bei den US Open

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic nu va participa la ediția din acest an a turneului de la US Open. De trei ori campion la Flushing Meadows, fostul număr 1 mondial a făcut anunțul prin intermediul contului său de Twitter. Djokovic va rata astfel al doilea turneu de Grand Slam în 2022 din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19, după ce sârbul nu a putut evolua nici la Australian Open la începutul anului.
"Din păcate, de această dată nu voi putea călători la New York pentru US Open. Le mulțumesc fanilor pentru mesaje, iubire și susținere. Mult succes colegilor mei! Mă voi menține într-o formă bună, cu un spirit pozitiv și voi aștepta oportunitatea de a juca din nou. Ne vedem în curând, lumea tenisului!", a scris Djokovic pe contul său de Twitter.
Citește și:

Novak Djokovic ratează în premieră două turnee de Grand Slam într-un an

Neparticiparea lui Novak Djokovic la US Open va reprezenta o premieră în cariera sârbului. Până acum, fostul număr 1 mondial nu a mai ratat două turnee de Grand Slam într-un singur an. El nu a putut juca nici la Australian Open la începutul acestui an din același motiv.
În 2017, el a ratat US Open din cauza unei accidentări, în timp ce în 2020, turneul de la Wimbledon nu s-a disputat din cauza pandemiei.
La New York, Novak Djokovic a cucerit titlul de trei ori (2011, 2015 și 2018). Anul trecut, el a ratat șansa de a câștiga toate cele patru turnee de Grand Slam într-un singur sezon, după ce a pierdut în ultimul act cu Daniil Medvedev.
În 2022, Novak Djokovic a cucerit titlul de la Wimbledon, după ce l-a învins în finală pe Nick Kyrgios. Titlul câștigat de sârb la All England Club a fost titlul cu numărul 21 de Grand Slam din cariera sa.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
ATP: Cine câștigă marele trofeu la US Open 2022?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo