Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, OUT în optimi la US Open! Frances Tiafoe a produs marea surpriză și e în sferturi la New York

Irina Aldea

Actualizat 06/09/2022 la 02:20 GMT+3

Frances Tiafoe a obținut calificarea în sferturile de finală la US Open după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal în 4 seturi, producând marea surpriză la Flushing Meadows.

Nadal, eliminat în optimi la US Open! Tiafoe s-a calificat în premieră în sferturi la New York

Frances Tiafoe a produs surpriza turneului la US Open! Americanul de pe locul 26 ATP s-a calificat în sferturi după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 32 de minute de joc, arătând un nivel de joc fabulos. În urma înfrângerii încasate de Nadal, Marin Cilic rămâne singurul câștigător de Grand Slam pe tabloul masculin de simplu de la US Open.
În setul inaugural, un singur break a făcut diferența în favoarea americanului, care a jucat foarte entuziasmant și nu a cedat sub presiune în niciun moment. Tiafoe a jucat la fel de bine și în setul al doilea, însă răbdarea lui Nadal a dat roade, asta pentru că americanul și-a cedat serviciul când avea nevoie mai mare de el, la 4-5.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, OUT în optimi la US Open! Frances Tiafoe, surpriza turneului

În setul al treilea, Frances Tiafoe și-a ridicat din nou nivelul, cumva în mod neașteptat având în vedere că venea după un set pierdut. Americanul a câștigat manșa a treia la fel, grație unui singur break, punând presiune în mod constant pe iberic. Setul al patrulea a fost de departe cel mai dezechilibrat, cu patru break-uri. Tiafoe a fost fără îndoială jucătorul mai bun, învingându-l pe Nadal cu lovituri extrem de puternice.
Înainte de acest meci, Tiafoe nu reușise să câștige vreun set în fața lui Nadal, în 2 confruntări directe. În continuare, Frances Tiafoe se va duela la US Open cu Andrey Rublev, favoritul numărul 9. Din 2018 nu au mai avut americanii un jucător în sferturile de finală la Flushing Meadows. Pentru Tiafoe, acesta este al doilea sfert de finală al carierei, primul la US Open. Înainte de asta, Tiafoe a mai jucat un sfert de finală la Australian Open, la ediția din 2019.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei luni US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo