Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal, verdict dur despre forma lui Nole: "Actualul Djokovic e mult sub cel de acum 5 sau 10 ani"

Cristian Mihală

Publicat 05/09/2023 la 13:41 GMT+3

Pe măsură ce US Open avansează, Toni Nadal, unchiul şi fostul antrenor al lui Rafael Nadal, a dezvăluit că generația actuală din tenisul masculin este în regres față de generațiile care au dominat înainte tenisul.

Novak Djokovic, în sferturi la US Open, după o victorie de control

Articol scris de Alexia Chiriţescu
După mai bine de 20 de ani de tenis, Novak Djokovic încă reușește să țină pasul cu noua generație și să se reinventeze pe măsură ce anii trec. Sârbul continuă să arate un tenis de calitate și la 36 de ani, plin de tehnici noi. În mod remarcabil, el încă e capabil să se dezvolte, să învețe și să muncească pentru a deveni un jucător mai bun pe terenul de tenis. Ceea ce nu s-a schimbat de-a lungul anilor este modul în care acesta se apără în fața adversarilor săi, fie că e vorba de Roger Federer sau de Carlos Alcaraz.
US Open a ajuns în faza sferturilor de finală, iar tenismenul sârb s-a calificat fără mari probleme în această etapă a turneului. Nole uimește prin devotamentul pe care îl are pe teren, dar și prin ambiția sa de a adăuga încă un titlu important în palmaresul său. Cel care va reveni pe locul 1 ATP după Flushing Meadows rescrie istoria cu fiecare competiţie la care participă, dar unchiul lui Nadal nu crede că Djokovic mai este la nivelul de acum 5-10 ani. El continuă să aibă rezultate doar pentru că cei din nou generaţie sunt o dezamăgire, excepţie făcând Alcaraz.

Toni Nadal, despre lipsa de opoziţie pentru Djokovic

Într-un interviu pentru El Pais, tehnicianul spaniol a spus: "Cei mai buni jucători de tenis de acum câțiva ani au fost "mai buni" decât cei de astăzi; vizibil mai buni și mult mai competitivi. Actualul Djokovic este mult sub cel de acum cinci sau zece ani".
Odată cu asta, Toni a precizat că jucătorii din prezent sunt foarte diferiţi în ceea ce privește mentalitatea. În timp ce tenismenul clasat pe locul 2 mondial, Novak Djokovic, a câștigat două titluri majore în acest an în acest an, Toni Nadal crede că tenismenul în vârstă de 36 de ani nu joacă nici măcar la jumătate din nivelul de tenis pe care îl juca înainte.
Rivalitatea dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic este, fără îndoială, una dintre cele mai mari și mai vechi rivalități pe care le-a văzut vreodată tenisul.
Bătăliile intense, de înaltă calitate, pe care ni le-au dăruit acești doi jucători pe teren, vor rămâne în amintirile fanilor pentru totdeauna. Unchiul lui Rafael Nadal, Toni Nadal, a fost antrenorul spaniolului pentru cea mai mare parte a carierei ibericului. El a urmărit, în același timp, evoluțiile lui Nadal și Djokovic ca jucători și modul în care s-au împins unul pe celălalt spre realizări doar visate la acea vreme.
Nu este pentru prima dată când antrenorul spaniol, Toni Nadal, vorbește despre potențialul pe care Novak Djokovic îl are.
Înaintea semifinalei de la Roland Garros, Toni Nadal a împărtășit câteva sfaturi pentru Djokovic, într-un interviu exclusiv pentru Eurosport. "Dacă vei încerca să joci agresiv și cu viteză mare, Alcaraz va fi un adversar superior, dar dacă te hotărăști să joci consistent, va trebui să ai un nivel foarte ridicat de precizie, pentru că altfel vei fi expus loviturilor câștigătoare ale lui Carlos", a spus el. Carlos Alcaraz a fost nevoit să se retragă din acea partidă din cauza unei accidentări suferite, iar Novak Djokovic a câștigat turneul pe zgură.
Sârbul revine azi pe arena de la US Open pentru duelul din faza sferturilor de finală cu Taylor Fritz. Confruntarea e a doua a zilei şi va începe în jurul orei 21:00 (în direct pe Eurosport 1).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo