Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

US Open, ziua 9 | Khachanov - Ruud și Garcia - Jabeur, primele semifinale de la New York

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 07/09/2022 la 08:04 GMT+3

Miercuri dimineață au fost stabilite primele două semifinale de la US Open. Casper Ruud și Karen Khachanov se vor duela în penultimul act la New York, în timp ce Ons Jabeur o va întâlni pe Caroline Garcia în semifinale.

Karen Khachanov.

Credit imagine: Getty Images

Khachanov - Ruud, prima semifinală de pe tabloul masculin

UPDATE | Karen Khachanov, favoritul numărul 27 de pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în semifinale la US Open 2022 după ce a trecut de Nick Kyrgios în 5 seturi, cu scorul de 7-5, 4-6, 7-5, (3) 6-7, 6-4, la capătul unui meci care a durat trei ore și 41 de minute de joc. Aceasta este prima semifinală de Grand Slam din cariera rusului.
UPDATE | Nick Kyrgios câștigă la tiebreak setul al patrulea și trimite meciul din sferturi în decisiv. Australianul s-a impus cu 7-6 (3), după 51 de minute de joc.
UPDATE | Karen Khachanov câștigă setul al treilea și conduce cu 2-1 la seturi. Rusul s-a impus cu 6-5, după 49 de minute de joc.
UPDATE | Nick Kyrgios câștigă setul secund al confruntării cu Karen Khachanov cu scorul de 6-4, după 39 de minute de joc.
UPDATE | Karen Khachanov a câștigat setul 1 în fața lui Nick Kyrgios cu 7-5, după 36 de minute de joc. Australianul a cerut intervenția echipei medicale la Flushing Meadows.
UPDATE | În direct pe Eurosport 1 a început meciul dintre Kyrgios și Khachanov, cu rusul la serviciu.

Caroline Garcia e în penultimul act la US Open. Va juca semifinala cu Ons Jabeur

UPDATE | Caroline Garcia, favorita numărul 17, a obținut miercuri dimineață calificarea în penultimul act la US Open 2022 după ce a trecut de una dintre favoritele gazdelor, Coco Gauff. Franțuzoaica s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc.
picture

Caroline Garcia, meci excelent cu Coco Gauff la US Open! Franțuzoaica e în semifinale în premieră

UPDATE | Caroline Garcia câștigă primul set al sfertului de finală cu Coco Gauff, scor 6-3, după 46 de minute de joc. Acesta este primul set cedat la US Open 2022 de către tânăra sportivă din SUA.
UPDATE | În direct pe Eurosport 1 a început meciul dintre Gauff și Garcia, cu franțuzoaica la serviciu.

Ons Jabeur, calificare în premieră în semifinale la US Open

UPDATE | Ons Jabeur se califică în semifinale la US Open, după ce a trecut de Ajla Tomljanovic cu scorul de 6-4, 7-6 (4). E prima jucătoare din Africa ce merge în semifinalele de la US Open în Era Open.
picture

Ons Jabeur, calificare în premieră în semifinale la US Open. Tunisianca, victorie cu Tomljanovic

UPDATE | Ons Jabeur s-a impus în primul set al duelului cu Ajla Tomljanovic, cu scorul de 6-4, după 41 de minute.
UPDATE | A început primul meci din sferturile de finală ale US Open, de pe tabloul feminin.

Matteo Berrettini - Casper Ruud, 1-6, 4-6, 6-7 (4), în sferturile US Open

UPDATE | Casper Ruud este primul semifinalist de la US Open, eliminându-l pe Matteo Berrettini în 3 seturi, scor 1-6, 4-6, 6-7 (4), după un meci de două ore și 37 de minute.
picture

Casper Ruud, victorie zdrobitoare cu Matteo Berrettini la US Open! Norvegianul e în semifinale

UPDATE | Ruud și-a adjudecat și al doilea set al duelului cu Berrettini, scor 6-4. Sportivul de pe locul 7 ATP a câștigat o nouă serie de 5 game-uri consecutive și a fost aproape de un nou 6-1, dar italianul a reușit să se apropie pe tabelă, deși nu a putut să câștige.
picture

Lovitură spectaculoasă a lui Ruud în setul 2 al meciului cu Berrettini de la US Open

UPDATE | Casper Ruud a câștigat primul set al meciului cu Matteo Berrettini, din sferturile de finală ale US Open. Norvegianul a început partida cu 5 game-uri câștigate consecutiv și s-a impus cu 6-1, după doar 28 de minute de joc.
UPDATE | A început duelul dintre Matteo Berrettini și Casper Ruud.

Articol inițial scris de Alex Masgras
Ziua de marți de la US Open ne-a oferit surpriza produsă de Frances Tiafoe, care l-a eliminat pe Rafael Nadal în optimile de finală. Tot noaptea trecută, Jannik Sinner și Carlos Alcaraz au avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de Ilya Ivashka, respectiv Marin Cilic, în timp ce Andrey Rublev a deschis ziua cu o victorie în trei seturi în fața lui Norrie. Jessica Pegula, Iga Swiatek, Karolina Pliskova și Aryna Sabalenka sunt jucătoarele de pe tabloul feminin.
Ziua de miercuri de la Flushing Meadows este deschisă de duelul dintre Matteo Berrettini (14 ATP) și Casper Ruud (7 ATP) de pe Arthur Ashe Stadium, începând cu ora 19:00. În turul precedent, Berrettini a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de Alejandro Davidovich Fokina (39 ATP), scor 3-6, 7-6(2), 6-3, 4-6, 6-2, în timp ce Casper Ruud a avut mai multe emoții decât s-ar fi așteptat cu Corentin Moutet (112 ATP), pe care l-a învins în patru seturi: 6-1, 6-2, 6-7(4), 6-2.
Finalistul din acest an de la Roland Garros are în continuare șansa de a deveni numărul 1 mondial. Norvegianul poate deveni liderul clasamentului mondial în cazul în care va deveni campion. Ruud poate părăsi New York în calitate de număr 1 mondial și fără să obțină titlul. El poate pierde în ultimul act împotriva oricărui jucător, cu excepția lui Carlos Alcaraz.
Până acum, Matteo Berrettini și Casper Ruud s-au mai întâlnit de cinci ori. Norvegianul conduce cu 3-2 raportul întâlnirilor directe, ultima având loc la sfârșitul lunii iulie, în finala de la Gstaad, acolo unde s-a impus Ruud. Singura întâlnire dintre cei doi pe hard a avut loc acum doi ani chiar la US Open. Berrettini s-a impus atunci fără mari probleme, scor 6-4, 6-4, 6-2.
În semifinale, câștigătorul sfertului dintre Berrettini și Ruud îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Nick Kyrgios și Karen Khachanov. Australianul a ajuns în sferturi după ce a trecut de numărul 1 mondial, Daniil Medvedev, în timp ce Khachanov a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de Pablo Carreno-Busta.
picture

Nick Kyrgios, victorie fabuloasă cu Daniil Medvedev la US Open! Liderul din ATP, OUT în optimi

Atât Nick Kyrgios, cât și Karen Khachanov se află în premieră în sferturile de finală de la US Open. Până acum, cei doi s-au întâlnit de două ori, scorul întâlnirilor directe fiind 1-1. Singura partidă la un Grand Slam a avut loc la ediția din 2020 de la Australian Open, atunci când Nick Kyrgios s-a impus în cinci seturi în turul al treilea după aproape patru ore și jumătate de joc. Partida dintre Nick Kyrgios și Karen Khachanov va avea loc pe Arthur Ashe Stadium în această noapte, după ora 03:30.
Citește și:

Coco Gauff deschide sesiunea de seară pe Arthur Ashe Stadium

A doua partidă din sesiunea de zi de pe Arthur Ashe Stadium va fi sfertul de finală de pe tabloul feminin dintre Ons Jabeur, finalista din acest an de la Wimbledon și Ajla Tomljanovic, cea care a eliminat-o pe Serena Williams în turul al treilea de la New York.
În turul precedent, Jabeur a trecut de Veronika Kudermetova, scor 7-6(1), 6-4, în timp ce Tomljanovic a trecut de Liudmila Samsonova, scor 7-6(8), 6-1. Jabeur și Tomljanovic s-au mai întâlnit de două ori până acum. Prima întâlnire a avut loc într-un turneu ITF la Casablanca, în urmă cu 10 ani, în timp ce a doua întâlnire a avut loc în luna mai a acestui an, la Roma. În ambele impuse s-a impus Ons Jabeur.
De la ora 02:00, sesiunea de seară va fi deschisă de favorita publicului american la ediția din acest an de la US Open, Cori Gauff (12 WTA). Tânăra de 18 ani, finalistă anul acesta la Roland Garros, se află în premieră în sferturile de finală de la Flushing Meadows.
picture

Coco Gauff, calificare în premieră în sferturi la US Open! Americanca, victorie în 2 seturi cu Zhang

Gauff, care a trecut de Shuai Zhang (36 WTA) în optimile de finală, scor 7-5, 7-5, o va întâlni în sferturi pe Caroline Garcia (17 WTA), cea care a avut o misiune ușoară în optimi cu Alison Riske (29 WTA), câștigând cu 6-4, 6-1.
Gauff și Garcia s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar tânăra jucătoare din Statele Unite s-a impus de fiecare dată. Ambele întâlniri au avut loc pe hard (Indian Wells și Doha).
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Programul zilei marți US Open
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo