Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdictul dat de Henin, după ce Djokovic a câștigat US Open 2023: "Dezbaterea e închisă!"

Cristian Mihală

Publicat 11/09/2023 la 08:39 GMT+3

Câștigător petnru a 4-a oară la US Open și cu al 24-lea titlu de Grand Slam în "buzunar", după o finală jucată magistral împotriva lui Medvedev, Novak Djokovic a mai scris o pagină pentru istoria acestui sport. Justine Henin, comentând finala la Eurosport, a punctat succint această nouă realizare istorică a sârbului: "Dezbaterea este închisă. Nu am mai văzut niciodată un jucător atât de puternic."

Novak Djokovic - US Open 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Florina Curcă
Novak Djokovic este campion la US Open, după ce a trecut în trei seturi, scor 6-3, 7-6 (5), 6-3 de Daniil Medvedev, în finala ultimului turneu major al anului. Sârbul câștigă trei turnee de Grand Slam în 2023 (Australian Open, Roland Garros și US Open) și ajunge la 24 în carieră, egalând recordul all-time al legendarei Margaret Court.
Novak Djokovic și-a luat revanșa în fața rusului după finala pierdută la Flushing Meadows acum doi ani. Atunci Daniil îl oprea pe Nole din drumul spre câștigarea tuturor turneelor majore într-un singur sezon, adică Marele Șlem, performanță pe care nu a realizat-o nimeni în Era Open.

JUSTINE HENIN ESTE CONVINSĂ CĂ DEZBATEREA ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CEL MAI BUN JUCĂTOR S-A ÎNCHEIAT

Justine Henin, fostă campioană la US Open în 2003 și 2007, a vorbit despre performanțele fantastice reușite de Djokovic, care, în opinia sa, a închis pentru totdeauna dezbaterea privind "GOAT-ul" din tenis.
"Când în sfârșit vedem această emoție ne putem imagina câtă muncă este în spate, câtă dedicare, câte sacrificii a făcut Djokovic pentru a ajunge aici", a spus Henin despre sârb, comentând pentru Eurosport imaginile de la finalul meciului. "Nu sunt cuvinte prin care să putem descrie ce a realizat Novak, putem căuta unele, dar dezbaterea este închisă în ceea ce privește multe aspecte. Nu am văzut niciodată un jucător atât de puternic și a arătat-o din nou în această finală. S-a impus într-o manieră categorică".

CE URMEAZĂ PENTRU DJOKOVIC DUPĂ FINALA US OPEN

Novak Djokovic redevine numărul 1 mondial de astăzi în clasamentul oficial ATP cu 11795 de puncte. Carlos Alcaraz este deja la peste 3000 de puncte în spate după ce a pierdut în semifinalele turneului și nu a reușit astfel să își apere titlul cucerit anul trecut. Dar sârbul are multe puncte de apărat de acum, anul trecut câștigând pe final de sezon turneele din Tel Aviv, Astana și Turneul Campionilor (Torino) și jucând și finala Mastersului din Paris (pierdută la Holger Rune). Pe locul trei în clasament este rusul Medvedev.
Urmează meciurile din Cupa Davis, faza finală a grupelor, care se desfășoară în patru orașe diferite, în această săptămână. Circuitul ATP se mută apoi în Asia, cu turnee pentru prima dată în China din 2019 încoace în Chengdu, Zhuhai, Beijing și Shanghai.
Djokovic și Medvedev apar pe lista turneului de 250 de puncte de săptămâna viitoare de la Zhuhai. Rămâne de văzut însă dacă cei doi vor merge atât de repede în China. Alcaraz apare înscris la turneul din Beijing, ATP 500, care va începe peste două săptămâni și va fi transmis în direct de canalele Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo