Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Novak Djokovic, la 3 meciuri distanță de istorie la US Open 2021! Ivanisevic e convins: "Presiunea îl ajută!"

Irina Aldea

Publicat 08/09/2021 la 12:06 GMT+3

Novak Djokovic e la doar 3 meciuri distanță de istorie la US Open 2021. Antrenorul sârbului a vorbit despre presiunea pe care o resimte Nole la New York.

Serbia's Novak Djokovic celebrates his win against Japan's Kei Nishikori during their 2021 US Open Tennis tournament men's singles third round match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic nu a arătat anul acesta la US Open cel mai bun tenis al său. Sârbul a ajuns în sferturile de finală după patru meciuri în care a cedat trei seturi. Doar în runda a doua s-a impus liderul mondial din ATP în minimum de seturi, cu olandezul Tallon Griekspoor.
Campion anul acesta la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, Novak Djokovic se luptă cu istoria la Melbourne. Țintește să devină primul jucător de la Rod Laver, din 1969, care reușește să cucerească toate cele patru titluri de Grand Slam într-un sezon calendaristic.

Novak Djokovic, sub presiune la US Open 2021

Presiunea pe umerii lui Novak Djokovic crește cu fiecare meci pe care-l câștigă și se apropie tot mai mult de linia de finish. De abia din sferturile de finală se va confrunta sârbul cu un adversar cotat cu șanse reale să-l învingă. E vorba despre Matteo Berrettini, italianul pe care l-a învins în finala de la Wimbledon.
Până acum, Djokovic a câștigat cu Holger Rune, Tallon Griekspoor, Kei Nishikori și Jenson Brooksby. Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii lui Nole, a vorbit despre presiunea pe care trebuie elevul său să o gestioneze la New York: "Va simți fără doar și poate presiune, mai ales în acest meciuri din fazele superioase, dar el este un tip care dacă simte tot mai multă presiunea, joacă din ce în ce mai bine.
De aceea este un campion atât de mare. De aceea este el cel mai mare tenismen din istorie pentru mine. Eu am spus încă de acum șapte sau opt ani, când nici măcar nu eram aproape de a intra în echipa lui, că este singurul om din tenis care poate câștiga toate cele patru titluri majore într-un singur an. Simte presiune, toată lumea simte asta, dar la Wimbledon nu a jucat șapte meciuri perfecte, însă a câștigat. Sunt două săptămâni foarte lungi, șapte meciuri, e dificil, dar am încredere în el", a spus Goran Ivanisevic pentru ATP.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo