Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții US Open 2021 | Programul Transmisiunilor Eurosport în a zecea zi de concurs la Flushing Meadows

Andrei Nicolae

Publicat 08/09/2021 la 05:29 GMT+3

În a 10-a zi de concurs îl vom vedea din nou la lucru pe Novak Djokovic. De asemenea, Emma Răducanu încearcă să dea o altă mare lovitură la New York.

Novak Djokovic | Tennis | US Open 2021 | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic mai are trei pași de făcut pentru a realiza o performanță extrem de rară în tenisul mondial, victorii în toate cele patru turnee de Grand Slam în același an. Primul pas înseamnă un meci cu Matteo Berrettini, într-o reeditare a finalei de la Wimbledon 2021, câștigată de Nole cu scorul de 3-1 la seturi. Această partidă este și Block-buster-ul sferturilor de finală. Alexander Zverev are un joc mai dezechilibrat la prima vedere, cu Lloyd George Harris din Africa de Sud.
Emma Răducanu este una dintre marile surprize ale turneului de la US Open în acest an, iar britanica revine în arenă, pentru o partidă cu Belinda Bencic, campioană olimpică la Tokyo. Tânăra sportivă de 18 ani a adunat deja 7 victorii la această ediție, având în vedere că a fost nevoită să treacă și prin trei tururi de calificare.
Tot în a 10-a zi se va mai desfășura încă un sfert de finală la feminin, întâlnirea dintre Karolina Pliskova și Maria Sakkari, care deschide, de altfel, sesiunea de seară pe Arthur Ashe (ora 02:00).

#Favoriții US Open 2021 | Novak Djokovic – Matteo Berrettini, 3-0 scorul întâlnirilor directe

Novak Djokovic are în față un adversar pe care îl cunoaște foarte bine, dar nu va avea o misiune foarte ușoară. Mai ales că a arătat anumite vulnerabilități pe parcurs, în special în partida din turul precedent cu Jenson Brooksby, în care a avut probleme mari în prima oră și jumătate de joc. Până la acest meci, Nole a cedat câte un set în trei din cele patru partide disputate.
Djokovic - Berrettini
Liderul mondial nu a mai ajuns în semifinale la US Open din 2018, dar el are în acest moment o serie pozitivă de 25 de victorii în turneele de Grand Slam. În fața lui va sta Matteo Berrettini, pe care l-a învins deja de două ori în 2021, la Roland Garros și Wimbledon. Totuși, italianul este unul dintre cei mai buni jucători în acest an, având 33 de victorii și 8 înfrângeri. La Flushing Meadows a cedat cel puțin un set în trei meciuri, având chiar o confruntare cu "decisiv" cu Ilya Ivashka.
Novak Djokovic îl conduce pe Matteo Berrettini cu 3-0. Prima întâlnire directă a venit la Turneul Campionilor de la Londra din 2019. Întâlnirea de la US Open va avea loc în jurul orei 03:30

#Favoriții US Open 2021 | Alexander Zverev - Lloyd George Harris, 2-0 scorul întâlnirilor directe

Locul 4 mondial, Alexander Zverev va avea în față un sportiv clasat mai slab cu 42 de poziții. Sud-africanul a făcut însă un turneu solid până acum, eliminând jucători mai bine cotați, precum Khachanov, Shapovalov și Opelka. El a stabilit deja cea mai bună performanță personală într-un turneu de Grand Slam. Până aici, sportivul în vârstă de 24 de ani avea un tur 3 la Australian Open, în acest an.
Zverev Harris
Harris va avea în față un sportiv în mare formă, care a câștigat ultimele 15 meciuri. Alexander Zverev l-a învins luni pe Jannik Sinner în trei seturi impresionante. El l-a învins recent și pe Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în drumul spre titlu. De asemenea, a câștigat trofeul la Cincinnati.
Zverev și Harris s-au mai înfruntat în două rânduri în ultimul an, la Koln și la Cincinnati, iar neamțul a câștigat de fiecare dată. Ultimul meci a avut loc pe 18 august și s-a terminat în două seturi, cu 7-6, 6-2. Acum, cei doi vor fi față în față în jurul orei 20:30.

#Favoriții US Open 2021 | Emma Răducanu – Belinda Bencic, prima confruntare directă

Ziua de tenis este deschisă de confruntarea dintre Emma Răducanu și Belinda Bencic, la ora 19:00. Britanica în vârstă de 18 ani este una dintre marile surprize la New York, din moment ce a început turneul pe locul 150 mondial. În fața ei va sta o semifinalistă la US Open în 2019, dar și deținătoare a titlului olimpic, după victoria din vară de la Tokyo. Bencic ocupă locul 12 în ierarhia WTA.
Raducanu - Bencic
Emma Răducanu are 10 victorii din 11 meciuri la turneele de Grand Slam, socotind și partidele din calificări la Flushing Meadows, și 20-1 la seturi câștigate. Ea a pierdut doar 15 gameuri pe tabloul principal la New York.
Este prima confruntare între cele două sportive.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo