Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#PerformanțeleRomânilor Horia Tecău și Rojer, victorie istorică în finala US Open din 2017, cu spaniolii Lopez

Irina Aldea

Actualizat 09/09/2021 la 03:19 GMT+3

În 2017, la US Open, echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer obținea la ultimul turneu de Grand Slam al anului o victorie de senzație în două seturi în finala de dublu.

Horia Tecău & Jean-Julien Rojer US Open 2017

Credit imagine: Getty Images

După ce reușeau în 2015 să câștige titlul la Wimbledon împreună, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (favoriți 12) au repetat performanța remarcabilă de a câștiga un titlu de Grand Slam la US Open, doi ani mai târziu. În marea finală de la Flushing Meadows, echipa româno-olandeză i-a învins pe spaniolii Feliciano Lopez și Marc Lopez (favoriți 11), 6-4, 6-3.
Horia Tecău & Jean-Julien Rojer US Open 2017
Pentru Horia și Jean-Julien, titlul de la US Open a fost al patrulea al anului. Horia și Jean-Julien și-au trecut în palmares la acel moment al doilea titlu de Grand Slam din carieră, după victoria de la Wimbledon, din 2015 (Tecău a mai câștigat un titlu de Grand Slam, însă la dublu mixt: alături de Bethanie Mattek-Sands, la Australian Open, în 2012).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, victorie de senzație în finala de dublu de la US Open 2017

Debutul meciului din ultimul act a fost echilibrat: fiecare echipă a avut câte o șansă de break, însă primii care au înclinat balanța au fost ibericii: break-ul a venit în game-ul cu numărul șapte, la scorul de 3-3. Horia și Juls nu au stat prea mult pe gânduri și au revenit imediat în joc, fără a-i lăsa pe Feliciano și Marc să se distanțeze. Cei doi au reușit imediat rebreak-ul, iar apoi au câștigat manșa inaugurală cu 6-4, după 40 de minute de joc de la primul punct.
Horia Tecău & Jean-Julien Rojer US Open 2017
În setul secund, echipa româno-olandeză a avut parte de un prim game foarte dificil. Adversarii au avut mingi de break pe serviciul lui Horia, însă Feliciano și Marc au ratat șansa de a obține avantajul în debutul manșei a doua. Echilibrul s-a rupt rapid în favoarea lui Horia și Juls, cei doi distanțându-se la 3-1.
Chiar dacă spaniolii au avut mai multe șanse de rebreak, Tecău și Rojer s-au descurcat admirabil la fileu. La 5-3, Horia a servit pentru a închide partida, lucru care s-a și întâmplat. Chiar dacă au cedat primele două mingi de meci avute, Tecău și Rojer au fructificat-o pe a treia, cucerind un titlu mult dorit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo