Nu există îndoială că cei mai buni doi jucători de la acest turneu vor juca finala masculină în această seară. Juan Martin Del Potro și Novak Djokovic au impresionat în această ediție a US Open și se vor lupta pentru trofeu pe cea mai mare arenă de tenis din lume.
Ambii știu ce îi așteaptă. Au mai trecut prin clipe similare. Del Potro a fost campion aici în 2009, când era „doar un puști”, cum chiar el spune. Atunci, carismaticul argentinian i-a învins succesiv pe Rafael Nadal și Roger Federer pentru a cuceri titlul. Acum, după ce a trecut din nou de Nadal în semifinale, Djokovic îl așteaptă în finală pentru un nou meci de foc.
Sârbul este probabil cel mai în formă jucător din circuit, câștigând Wimbledon-ul în iulie, turneul de la Cincinnati în august și ajungând în finală acum, la US Open. Djokovic a jucat șapte finale la New York, câștigând titlul în 2011 și 2016 și se află la a 11-a prezență consecutivă cel puțin în semifinalele turneului – socotind anul de pauză datorat accidentării sale în 2017.
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 2 ORE
Djokovic este jucătorul momentului în tenisul masculin, iar în fața lui Del Potro el are și un ascendent moral care vine din meciurile directe cu argentinianul. Del Potro a câștigat numai 4 din cele 18 întâlniri cu sârbul, niciodată nereușind să o facă într-un turneu de Mare Șlem, unde Djokovic deține un avans de 4-0. Cei doi nu s-au întâlnit în acest an, iar ultima victorie a argentinianului în fața adversarului său a venit la Rio în 2016.
Meciul din această seară se anunță a fi unul interesant între doi sportivi într-o formă sportivă de excepție. Căldura a jucat un rol important în turneul american și ar putea influența și finala, iar lupta ar putea câștigată de către jucătorul care rezistă mai bine fizic.
Cu siguranță pe hârtie favorit pornește Djokovic. Va reuși Del Potro să producă surpriza? Meciul este transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD la ora 23:00.
***
Transmisia turneului de la US Open pe canalele Eurosport este susținută de UPC.
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 2 ORE
Australian Open
Emma Răducanu, realistă după prima victorie la Australian Open! Cum a încercat să cucerească fanii
ACUM 2 ORE