Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, declarație fără precedent la Madrid, după ce "l-a spulberat" pe Blanch: "Aș fi surprins!"

Irina Aldea

Publicat 26/04/2024 la 14:18 GMT+3

Rafael Nadal nu a avut milă de adversarul său cu 21 de ani mai tânăr, Darwin Blanch, și l-a învins în minimum de seturi, cedând un singur game în turul 1 la Madrid. După această demonstrație de forță, spaniolul a făcut o declarație cum nu a mai dat niciodată, recunoscând că ar fi "foarte surprins" dacă l-ar învinge pe De Minaur sâmbătă, în turul al doilea.

Rafael Nadal nu a avut milă de Darwin Blanch, în primul tur la Madrid! Un singur game cedat

Rafa Nadal și-a început perfect campania la turneul "de casă" de la Madrid, pe care l-a câștigat de cinci ori în carieră. "Matadorul" a trecut de Darwin Blanch (16 ani, 1028 ATP) cu scorul de 6-1, 6-0, la capătul unui meci câștigat rapid, care a durat puțin peste o oră de joc. Nadal, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la forma sa fizică, nu a avut nicio emoție cu adversarul său cu 21 de ani și 117 zile mai tânăr decât el.
În continuare, Rafael Nadal îl va întâlni pe favoritul numărul 10, Alex De Minaur. Australianul l-a eliminat pe cel mai bun tenismen spaniol din toate timpurile în turul al doilea la Barcelona, învingându-l în minimum de seturi, și va căuta acum să-și adjudece a treia victorie consecutivă în fața legendarului spaniol, egalând situația la confruntările directe.
CITEȘTE ȘI:

Rafael Nadal, declarație fără precedent la Madrid, după ce "l-a spulberat" pe Blanch

Cunoscut pentru spiritul său de luptă unic și pentru faptul că nu renunță niciodată indiferent de obstacole, Rafael Nadal a oferit o declarație fără precedent despre următorul său meci. El a recunoscut în fața presei că ar fi foarte surprins dacă l-ar învinge pe Alex De Minaur în turul al doilea la Madrid.
"Aș fi surprins să îl înving pe De Minaur sâmbătă, dar nici nu este ceva care să mă îngrijoreze prea mult. Singurul lucru pe care l-aș schimba ar fi din punct de vedere emoțional. La nivel personal și sportiv, să câștig sau să pierd sâmbătă nu înseamnă nimic pentru mine. Pentru mine, alte lucruri sunt mult mai importante astăzi, mai mult decât o victorie care nu îmi va schimba în niciun fel cariera.
Sunt sincer și nu aspir la victorie, suntem într-o altă eră. Sâmbătă este o altă oportunitate de a mă testa. Este o oportunitate de a juca împotriva unui mare rival care îmi face lucrurile foarte dificile pentru că este un adversar care cedează foarte puțin, care te face să joci fiecare punct și în momentul în care sunt acolo devine mai dificil. Pentru a câștiga acest tip de meciuri este nevoie de timp și de efort fizic în majoritatea cazurilor și va trebui să vedem în ce măsură sunt capabil de asta", a transmis Rafa la Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo