Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, prima reacție după debutul fulminant de la Madrid: "După tot ce s-a întâmplat, este enorm"

Andrei Nicolae

Publicat 25/04/2024 la 21:45 GMT+3

Rafa Nadal și-a început perfect campania de la Masters-ul de la Madrid, unde l-a învins în primul tur al competiției pe americanul Darwin Blanch, la capătul unei ore de joc. După meci, "Matadorul" a vorbit despre starea sa de spirit, dar și despre tânărul de 16 ani, pentru care a avut câteva vorbe extrem de frumoase.

Nadal nie dał rywalowi żadnych szans

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal s-a calificat joi în turul al doilea la turneul Masters 1000 de la Madrid după ce a trecut de Darwin Blanch (16 ani, 1028 ATP) cu scorul de 6-1, 6-0, la capătul unui meci câștigat rapid, care a durat puțin peste o oră de joc. Nadal, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la forma sa fizică, nu a avut nicio emoție cu adversarul său cu 21 de ani și 117 zile mai tânăr decât el.
După meci, Rafa a acordat un interviu pe teren, în cadrul căruia și-a exprimat entuziasmul cu privire la revenirea sa la Caja Magica după 2 ani. Nadal s-a arătat astfel extrem de încântat de condițiile de pe zgura spaniolă și a mărturisit că vrea să profite de fiecare moment pe care îl are la dispoziție.
"E minunat. După tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, fiecare șansă pe care o am de a fi pe teren în această arena genială cu suportul necondiționat înseamnă enorm pentru mine. Încerc să mă bucur de fiecare moment. Mâine mă voi antrena, iar poimâine voi fi înapoi pe teren (n.r. pentru a juca). Asta mă face să mă simt minunat", a spus ibericul după victoria în fața lui Blanch.
Citește și:

Nadal a vorbit și despre Darwin Blanch, puștiul de doar 16 ani pe care l-a învins la Madrid

Legendarul jucător spaniol a vorbit și despre adversarul său din primul tur, americanul Blanch, pe care îl consideră drept un tenismen cu un mare viitor în față.
"Cred că am jucat astăzi împotriva cuiva care are un viitor imens în față. Astăzi a făcut greșeli, iar eu am încercat să fiu solid și să nu-mi asum multe riscuri. Îi urez toate cele bune pe viitor", a conchis Rafa.
Diferența de vârstă de 21 ani și 117 zile dintre Rafael Nadal și Darwin Blanch este cea mai mare dintre doi adversari într-un meci ATP la un turneu Masters 1000, depășind-o pe cea de 19 ani și 204 zile dintre Gasquet și Landaluce (Madrid, turul 1 2023) - de la introducerea formatului în 1990.
În continuare, Rafael Nadal îl va întâlni pe favoritul numărul 10, Alex De Minaur. Australianul l-a eliminat pe spaniol în turul al doilea la Barcelona, învingându-l în minimum de seturi, și va căuta acum să-și adjudece a treia victorie consecutivă în fața legendarului spaniol, egalând situația la confruntările directe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo