Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Programul transmisiunilor din ziua a 7-a la US Open. Meciul lui Novak Djokovic, pe Eurosport 1

Irina Aldea

Actualizat 06/09/2020 la 18:04 GMT+3

Ziua a șaptea de la US Open vă propune noi partide spectaculoase, în direct pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player. În programul de astăzi îl vom putea urmări la treabă pe liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, în faza optimilor de finală de la US Open.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Azi încep primele meciuri din faza optimilor de finală, iar organizatorii turneului se pot lăuda cu dueluri dintre cele mai tari. US Open 2020 este, fără doar și poate, o ediție inedită pe care nu ne-am fi imaginat-o la începutul acestui sezon competițional. Până acum, întrecerea de la New York a oferit surprize mari atât pe tabloul feminin (eliminarea Karolinei Pliskova), dar și pe tabloul masculin (eliminările lui Stefanos Tsitsipas și a lui Roberto Bautista Agut).
Azi, noi partide extrem de interesante ne așteaptă, atât pe canalele Eurosport, cât și pe aplicația Eurosport Player. Azi, liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, va încerca să treacă de Pablo Carreno-Busta pentru a mai face un pas spre titlul major cu numărul 18 în întreaga carieră.

US Open 2020: reperele partidelor de duminică, din optimi

Lumea s-a așteptat ca US Open 2020 să fie un turneu al marilor surprize. Însă competiția feminină ne-a rezervat altceva: toate cele 16 sportive ajunse în optimi la Flushing Meadows au mai jucat deja cel puțin într-o optime de finală în turneele de Mare Șlem. Acest lucru nu s-a mai întâmplat la US Open din 2008, iar per total în Grand Slam-uri de la Roland Garros 2011 încoace.
Pe tabloul masculin, în schimb, bate vântul schimbării. Pentru prima dată de la ediția 2011, doar doi jucători de peste 30 de ani au acces în optimi (Djokovic și Pospisil). Este cea mai slabă reprezentare a jucătorilor din "Club 30" într-un Grand Slam de la Australian Open 2013 încoace. Totodată, se înregistrează un nou record al ultimilor 19 ani la Flushing Meadows pe tabloul masculin, cu 10 jucători care nu au împlinit încă 25 de ani ajunși în optimi.
Tot la capitolul recorduri, trebuie să consemnăm faptul că, pentru prima dată în istoria US Open, trei canadieni au acces în optimi (Shapovalov, Pospisil și Auger-Aliassime).
Angelique Kerber versus Jennifer Brady, primul meci direct. Americanca este una dintre cele mai în formă sportive din sezon, având 20 de victorii în 2020 și un titlu câștigat luna trecută la Lexington (Top Seed Open). Brady a reușit deja trei victorii în fața unor jucătoare de calibrul lui Kerber (Sharapova și Barty la Brisbane, plus Muguruza la Dubai), ea evoluând în premieră la un Grand Slam din postura de cap de serie și fiind la a doua vizită în optimi la US Open, după debutul din 2017. De partea cealaltă, Kerber, reunită cu antrenorul care a purtat-o spre succes, Torben Beltz, a revenit în optimile US Open pentru prima dată după titlul câștigat în 2016.
Petra Kvitova - Shelby Rogers. 0-1 la "directe". La fel ca și în cazul meciului Kerber - Brady, și în această optime de finală se vor înfrunta două sportive care nu au pierdut set până acum la US Open 2020. Dubla campioană de la WImbledon are o revanșă de luat în fața americancei, aceasta fiind singura jucătoare din circuit care se poate lăuda că i-a câștigat Kvitovei două seturi cu 6-0 în același meci: duelul lor de la Roland Garros 2016, din turul trei, a fost extrem de bizar, încheindu-se cu scorul 6-0, 6-7(3), 6-0 în favoarea lui Rogers. Petra Kvitova, a doua cea mai bine clasată jucătoare rămasă în cursă pe jumătatea superioară de tablou, nu a trecut niciodată în carieră de faza sferturilor la New York, iar la această ediție s-ar putea duela cu Osaka pe tabloul final de opt.
Denis Shapovalov - David Goffin, 0-1 la "directe". Acesta este meciul-vedetă al zilei pe tabloul masculin. În urmă cu un an, la Tokyo, a fost nevoie de două tie-break-uri pentru a-i departaja pe cei doi. În acest moment, Shapovalov este singurul jucător rămas în cursă și la simplu, și la dublu masculin. Goffin încearcă să devină al 10-lea jucător activ în circuit cu prezențe în sferturile tuturor celor patru turnee de Mare Șlem (alături de "Big 3" - Federer, Nadal și Djokovic, apoi Murray, Wawrinka, Del Potro, Cilic, Tsonga și Nishikori).
Alexander Zverev - Alejandro Davidovich Fokina, primul meci direct. Zverev încearcă să confirme saltul calitativ reușit la Australian Open, acolo unde a jucat prima sa semifinală de Grand Slam a carierei. Germanul a fost abonat la victorii în patru seturi la US Open 2020. Acum, în fața sa va fi revelația tenisului spaniol de la New York. Fără deținătorul trofeului, Rafael Nadal, "Armada" a suferit la New York: nicio spaniolă nu a acces în săptămâna a doua pe tabloul feminin, iar la masculin au făcut pasul în optimi doar cei mai tineri doi jucători spanioli din Top 100. Fokina are 21 de ani, este pe locul 99 ATP și este singurul tânăr jucător spaniol cu rezultate cât de cât mulțumitoare în ultimul an - în rest, șase dintrei cei opt iberici din Top 100 au împlinit deja 30 de ani, iar Carreno Busta are 29 de ani. Evident, prin cele trei victorii de la New York, Fokina va avansa spre Top 70: rămâne de văzut cum se va descurca în fața unui sportiv de top.
Naomi Osaka - Anett Kontaveit, 4-0 la "directe". Cele două se înfruntă pentru a doua oară la New York în decurs de două săptămâni. În sferturile de la turneul Premier 5 Western & Southern Open, Kontaveit a condus cu set și break, Osaka a revenit printr-o serie de nouă game-uri câștigate consecutiv, însă estona a egalat la 5 în setul decisiv, de la 1-4. Nipona s-a impus în cele din urmă, cu 7-5 în decisiv. Rămâne de văzut în ce măsură Osaka va rezista fizic, având în vedere problemele avute săptămâna trecută, dar și faptul că a evoluat cu bandaj pe coapsă în primele trei runde la US Open.
Petra Martic - Yulia Putintseva, primul meci direct. Martic s-a calificat în optimi pentru a patra oară în ultimele cinci turnee de Mare Șlem disputate, în timp ce Putintseva a reușit pentru prima dată să ajungă în această fază a competiției pe o altă suprafață decât zgura (a jucat de două ori sferturi la Roland Garros). Putintseva este jucătoarea care a reușit cele mai multe break-uri în primele trei tururi la US Open 2020 (19), iar Martic se apropie de totalul său (15 break-uri, pe locul doi alături de alte două sportive).
Borna Coric - Jordan Thomspon, primul meci direct în tenisul profesionist (Coric are o victorie în ITF-uri). Croatul Borna Coric a salvat șase mingi de meci în runda precedentă, în fața grecului Stefanos Tsitsipas, reușind una dintre marile reveniri ale acestei ediții de US Open. Ținta sa este să ajungă acum, în premieră, în sferturile unui Grand Slam. De partea cealaltă, Thompson este mult mai proaspăt, venind după victorii în 4, 4 și 3 seturi în primele trei runde la US Open, australianul aflându-se însă în premieră în săptămâna a doua a unui Grand Slam.
Novak Djokovic - Pablo Carreno Busta, 3-0 la "directe". Djokovic a pierdut un set la Flushing Meadows, însă rămâne neînvins în acest sezon (26 victorii, zero înfrângeri). Per total însă, luând în calcul și meciurile din Cupa Davis de anul trecut, liderul mondial se află în căutarea unei a 30-a victorii consecutive. Djokovic a declarat că se simte excelent din punct de vedere fizic, este extrem de încrezător și vizează trofeul. Semifinalist în 2017 la US Open, Carreno Busta are misiunea de a încerca să rupă formidabila serie a sârbului.

Programul transmisiunilor Eurosport de la US Open

Eurosport 1 (ora 18:00)
  • J. Brady (USA) [28] vs. A. Kerber (GER) [17]
  • (ora 19:00) Y. Putintseva (KAZ) [23] vs. P. Martic (CRO) [8]
  • (ora 21:00) N. Djokovic (SRB) [1] vs. P. Carreno Busta (ESP) [20]
  • (ora 22:00) Sfârșitul partidei dintre S. Rogers (USA) vs. P. Kvitova (CZE) [6]
  • (ora 00:00) B. Coric (CRO) [27] vs. J. Thompson (AUS)
Sesiunea de seară (ora 2:00)
  • D. Shapovalov (CAN) [12] vs. D. Goffin (BEL) [7]
  • N. Osaka (JPN) [4] vs. A. Kontaveit (EST) [14]
Eurosport 2 (ora 19:00)
  • (ora 19:00) Y. Putintseva (KAZ) [23] vs. P. Martic (CRO) [8] dacă meciul dintre Brady v Kerber continuă pe Eurosport 1
  • A. Davidovich Fokina (ESP) vs. A. Zverev (GER) [5]
  • (ora 22:00) Începutul meciului dintre S. Rogers (USA) vs. P. Kvitova (CZE) [6]
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo