Serena Williams își amână din nou visul de a cuceri al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei, motivul pentru care a revenit în tenis după ce a devenit mămică. Recordul lui Margaret Court rămâne în picioare, iar sportiva de peste ocean pare a avea tot mai puține "gloanțe" pentru a se impune într-un turneu de asemenea nivel.

Și, totuși, confruntarea cu Azarenka putea avea o altă istorie. Serena s-a desprins la 4-0 după doar 14 minute și a încheiat prima manșă în forță. Apoi, în debutul setului secund, și-a câștigat serviciul la "0", pentru ca în gameul următor să aibă minge de break. Nu a fructificat-o, iar de acolo soarta întâlnirii s-a întors în favoarea Vikăi. Aceasta a comis doar 7 erori neforțate în seturile doi și trei, făcând inutil avantajul avut de marea campioană din Statele Unite la loviturile direct câștigătoare (35-24).

Tenis
Kvitova: "Toți știam că se poate întâmpla asta!" Dialog fabulos cu "recepția" în carantina de la AO
ACUM 15 ORE

La final, Serena a admis că vina pentru înfrângere îi aparține, lăsând de înțeles că s-a relaxat mult prea devreme, bazându-se pe ceea ce s-a întâmplat în primul set.

"Am început foarte puternic, în forță. Apoi, ea a continuat să lupte, a schimbat partitura pe care a jucat-o în primul set. A început să joace mai bine și mai bine. Poate că am ridicat puțin piciorul de pe pedala de accelerație la un moment dat", a spus Serena la conferința de presă de după semifinala de la Flushing Meadows.

Anunțul făcut de Serena Williams: merge la Roland Garros

Serena Williams a dezvăluit că probleleme pe care le-a avut în timpul semifinalei cu Azarenka au fost la tendonul ahilean, însă acest lucru nu a avut un impact decisiv asupra jocului ei. Totodată, marea campioană din SUA a mărturisit că va merge la Paris, pentru Roland Garros.

Chiar dacă va fi prezentă la Roland Garros, unde speră să câștige în sfârșit al 24-lea Grand Slam al carierei, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici. Deși e o jucătoare completă, zgura nu a fost niciodată suprafața sa preferată. În plus, raliurile lungi cu siguranță că o vor scoate din ritm și o vor împiedica să etaleze jocul său de tip "A". La Paris, marea favorită a competiției va fi Simona Halep, care are trei finale pe suprafața roșie din capitala Franței (un succes, contra lui Sloane Stephens).

În finala de la US Open se vor întâlni sâmbătă, în direct pe Eurosport 1, Victoria Azarenka și Naomi Osaka.

Tenis
"Aussie Ladies" | 12 jucătoare au câștigat primul titlu de Mare Șlem din carieră la Australian Open
IERI LA 16:47
Tenis
Lider, din "zona zero" de carantină. Azarenka, discurs elegant pentru comunitate și jucători
20/01/2021 LA 08:55