Serena Williams își amână din nou visul de a cuceri al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei, motivul pentru care a revenit în tenis după ce a devenit mămică. Recordul lui Margaret Court rămâne în picioare, iar sportiva de peste ocean pare a avea tot mai puține "gloanțe" pentru a se impune într-un turneu de asemenea nivel.

Și, totuși, confruntarea cu Azarenka putea avea o altă istorie. Serena s-a desprins la 4-0 după doar 14 minute și a încheiat prima manșă în forță. Apoi, în debutul setului secund, și-a câștigat serviciul la "0", pentru ca în gameul următor să aibă minge de break. Nu a fructificat-o, iar de acolo soarta întâlnirii s-a întors în favoarea Vikăi. Aceasta a comis doar 7 erori neforțate în seturile doi și trei, făcând inutil avantajul avut de marea campioană din Statele Unite la loviturile direct câștigătoare (35-24).

Roland-Garros
Roland Garros 2020, ziua 1 | 5 meciuri de neratat: #1 Wawrinka versus Murray
IERI LA 01:38

La final, Serena a admis că vina pentru înfrângere îi aparține, lăsând de înțeles că s-a relaxat mult prea devreme, bazându-se pe ceea ce s-a întâmplat în primul set.

"Am început foarte puternic, în forță. Apoi, ea a continuat să lupte, a schimbat partitura pe care a jucat-o în primul set. A început să joace mai bine și mai bine. Poate că am ridicat puțin piciorul de pe pedala de accelerație la un moment dat", a spus Serena la conferința de presă de după semifinala de la Flushing Meadows.

Anunțul făcut de Serena Williams: merge la Roland Garros

Serena Williams a dezvăluit că probleleme pe care le-a avut în timpul semifinalei cu Azarenka au fost la tendonul ahilean, însă acest lucru nu a avut un impact decisiv asupra jocului ei. Totodată, marea campioană din SUA a mărturisit că va merge la Paris, pentru Roland Garros.

Chiar dacă va fi prezentă la Roland Garros, unde speră să câștige în sfârșit al 24-lea Grand Slam al carierei, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici. Deși e o jucătoare completă, zgura nu a fost niciodată suprafața sa preferată. În plus, raliurile lungi cu siguranță că o vor scoate din ritm și o vor împiedica să etaleze jocul său de tip "A". La Paris, marea favorită a competiției va fi Simona Halep, care are trei finale pe suprafața roșie din capitala Franței (un succes, contra lui Sloane Stephens).

În finala de la US Open se vor întâlni sâmbătă, în direct pe Eurosport 1, Victoria Azarenka și Naomi Osaka.

Roland-Garros
Navratilova: "Roland Garros e turneul Simonei Halep!". Singura jucătoare care îi poate da emoții
IERI LA 12:09
Tenis
LIVE BLOG Roland Garros, ziua 1: Cori Gauff, debut spectaculos și pe zgura de la Paris!
IERI LA 11:15