Locul 1 ATP, sârbul Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open, duminică seara, după ce a lovit o arbitră cu mingea. În primul set al meciului disputat împotriva spaniolului Pablo Carreño Busta, supărat pentru că nu-i ieşea jocul, Djokovic liderul ATP a trimis mingea în spate, iar aceasta a lovit o arbitră de linie.
Sârbul mai făcuse un gest asemănător şi înainte, doar că nu a nimerit pe nimeni, lovind doar panourile cu reclame. Incidentul s-a produs la scorul de 6-5 pentru spaniol, după ce Nole abia îşi pierduse serviciul.

Cum a trăit Srdjan descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open 2020

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Partida a fost urmărită de tatăl lu Nole, Srdjan, din studioul Eurosport de la Belgrad. Acesta a fost extrem de pozitiv și optimist la începutul meciului, pentru ca starea lui de spirit să se schimbe odată cu problemele avute la umăr de numărul unu mondial. În momentul în care a înțeles că Nole poate fi descalificat, Srdjan a refuzat să facă vreun comentariu, pentru ca imediat după ce hotărârea a fost oficializată acesta să părăsească studioul.
"Srdjan a rămas fără cuvinte când Nole a fost descalificat", notează jurnaliștii de la nova.rs, care apoi au descris cum a trăit tatăl lui Nole primul set și momentele de după ce fiul său a lovit-o, fără să vrea, cu mingea în gât pe una dintre arbitrele de linie.
"Srdjan Djokovic, tatăl celui mai bun jucător din lume, Novak Djokovic, nu a putut să creadă ce a pățit acesta la US Open. De mai multe zile, Djokovic Seniro a comentat din studioul Eurosport de la Belgrad meciurile numărului unu mondial, din postura de invitat. Aseară nimic nu s-a schimbat și totul a părut normal până la momentul din finalul primului set. Srdjan și-a încurajat permanent fiul și a fost într-o dispoziție bună pe durata primului set cu Carreno Busta. "Haide, Nole, e timpul pentru un break", a spus Srdjan în gameul al 10-lea, în care sârbul a avut trei oportunități de break. Le-a ratat, iar apoi a avut probleme la umăr, iar pe fața tatălui său a început să se citească îngrijorarea. După ce Djokovic a fost descalificat - perioadă pe care Srdjan a petrecut-o în liniște deplină, fără să scoată vreun cuvânt -, acesta a părăsit studioul fără a face vreun comentariu. O atitudine de înțeles, având în vedere ce i s-a întâmplat lui Novak. E dificil pentru Nole, pentru tatăl lui, pentru întreaga Serbie. Ce mod trist de a întrerupe o serie atât de lungă și de frumoasă de victorii", notează sursa citată.
Novak Djokovic nu doar că a fost descalificat, dar organizatorii au decis să nu îi acorde nici punctele aferente fazei turneului în care a acces și nici suma de bani pe care trebuia să o primească. Măsuri dure, comentate intens de fani și specialiști, dar care au acoperire regulamentară.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54