Dublă învingătoare la Australian Open, Vika nu s-a impus încă la Flushing Meadows. În 2012 și 2013 a fost foarte aproape, de fiecare dată cedând în decisiv. Și de fiecare dată în fața aceleiași adversare: Serena Williams.
Azi, jucătoarea născută la Minsk și-a luat revanșa în fața celei mai titrate jucătoare din Era Open, ajungând la 11 victorii la rând în circuitul WTA (s-a impus la Cincinnati).
Azarenka a jucat perfect în seturile doi și trei, după ce nu a găsit răspuns la evoluția perfectă a Serenei. A comis doar 7 erori neforțate în ultimele două seturi, pentru a ajunge la prima finală de Grand Slam din ultimii 7 ani. "7? E numărul meu norocs", a spus sportiva din Belarus la final.
Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43

Azarenka, secretul revenirii cu Serena Williams, în semifinalele US Open 2020

Întrebată ce a învățat din această dispută și cum a găsit ingredientele necesare astfel încât să își ajusteze jocul pentru a învinge o campioană de talia Serenei Williams, fostul număr unu mondial a dezvăluit că a crezut mereu în forțele și șansele sale, indiferent de scor.
"În primul rând, unele victorii sunt dureroase. Am știut mereu un singur lucru: meciul nu este încheiat. Cred că la fel a gândit și ea. Indiferent de cât este scorul, o partidă nu e vredoată încheiată până la ultimul punct. Cred că asta e cea mai valoroasă lecție pe care o putem învăța azi. În termeni de tactică, fiecare jucător are la acest nivel o strategie, dar e capabil să o adapteze și să o schimbe, în funcție de desfășurarea jocului. Am găsit soluții, nu e neapărat ceva pentru care m-am pregătit. Știam că această confruntare nu e încheiată și m-am concentrat pe fiecare punct în parte", a explicat Vika.
În finala de sâmbătă, transmisă în direct de Eurosport 1, Azarenka o va întâlni pe învingătoarea din 2018, Naomi Osaka.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.
Tenis
Simona Halep, ironizată de soțul Serenei Williams în scandalul de dopaj! Cum a râs de româncă
21/10/2022 LA 18:25
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02