Dublă învingătoare la Australian Open, Vika nu s-a impus încă la Flushing Meadows. În 2012 și 2013 a fost foarte aproape, de fiecare dată cedând în decisiv. Și de fiecare dată în fața aceleiași adversare: Serena Williams.
Azi, jucătoarea născută la Minsk și-a luat revanșa în fața celei mai titrate jucătoare din Era Open, ajungând la 11 victorii la rând în circuitul WTA (s-a impus la Cincinnati).
Azarenka a jucat perfect în seturile doi și trei, după ce nu a găsit răspuns la evoluția perfectă a Serenei. A comis doar 7 erori neforțate în ultimele două seturi, pentru a ajunge la prima finală de Grand Slam din ultimii 7 ani. "7? E numărul meu norocs", a spus sportiva din Belarus la final.
BNP Paribas Open
Paula Badosa, rezultatul carierei la Indian Wells! Consecințele eliminării din turul 3 pentru Halep
IERI LA 07:47

Azarenka, secretul revenirii cu Serena Williams, în semifinalele US Open 2020

Întrebată ce a învățat din această dispută și cum a găsit ingredientele necesare astfel încât să își ajusteze jocul pentru a învinge o campioană de talia Serenei Williams, fostul număr unu mondial a dezvăluit că a crezut mereu în forțele și șansele sale, indiferent de scor.
"În primul rând, unele victorii sunt dureroase. Am știut mereu un singur lucru: meciul nu este încheiat. Cred că la fel a gândit și ea. Indiferent de cât este scorul, o partidă nu e vredoată încheiată până la ultimul punct. Cred că asta e cea mai valoroasă lecție pe care o putem învăța azi. În termeni de tactică, fiecare jucător are la acest nivel o strategie, dar e capabil să o adapteze și să o schimbe, în funcție de desfășurarea jocului. Am găsit soluții, nu e neapărat ceva pentru care m-am pregătit. Știam că această confruntare nu e încheiată și m-am concentrat pe fiecare punct în parte", a explicat Vika.
În finala de sâmbătă, transmisă în direct de Eurosport 1, Azarenka o va întâlni pe învingătoarea din 2018, Naomi Osaka.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.
Tenis
O mare campioană anunță retragerea Serenei Williams din tenis: "E la o accidentare distanță!"
11/10/2021 LA 19:18
BNP Paribas Open
Eșec neașteptat pentru Simona Halep! A fost învinsă la Indian Wells de nr. 100 mondial
10/10/2021 LA 12:55