Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Patrick Mouratoglou a explicat de ce Serena Williams nu a reușit să câștige al 24-lea titlu de GS

Nicu Savin

Actualizat 01/09/2021 la 19:11 GMT+3

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a oferit o serie de declarații extem de interesante, în care a încercat să explice ce a oprit-o pe marea campioană din Statele Unite să-și treacă în palmares cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam și o egaleze pe legendara Margaret Court la acest capitol.

Patrick Mouratoglou e îngrijorat privind organizarea US Open, dar și în legătură cu participarea Serenei la turneele europene

Credit imagine: Getty Images

Serena Williams este poate cea mai mare tenismenă a tuturor timpurilor, dar marea sportivă din Statele Unite se luptă de câțiva ani să intre definitiv în istoria sporttului alb în ceea ce privește numărul de titluri de Grand Slam.
Ultimul astfel de trofeu (al 23-lea) a fost câștigat de Serena la Australian Open, în 2017, iar la vremea respectivă se părea că este doar o chestiune de timp până când recordul de 24 de turnee majore câștigate, deținut de Margaret Court , va fi egalat.
Serena s-a aflat de 4 ori în fața istoriei, dar a pierdut de fiecare dată în finale, una dintre ele în fața Simonei Halep (Wimbledon 2019). În alte 2 rânduri, Serena s-a oprit în semifinalele turneelor de Grand Slam și odată cu trecerea timpului visul său pare tot mai greu de îndeplinit.

Patrick Mouratoglou: "Cred că au existat unele traume în ultimii ani"

Ajunsă la 40 de ani, Serena va trebui să aștepte anul 2022 pentru a încerca din nou să atingă titlul cu numărul 24, deoarece nu a putut fi prezentă la US Open din cauza unei accidentări.
Patrick Mouratoglou, omul care a stat în spatele multor succese ale americancei, a încercat să explice de ce tenismena pe care o antrenează nu a reușit încă să câștige al 24-lea trofeu major al carierei.
"Dacă aș ști secretul, aș face totul mult mai ușor pentru Serena. Dar pentru Serena, a juca pentru titlul 24 a reprezentat o presiune uriașă și nouă în același timp.Este vorba despre un meci pentru istorie. Uneori, este vorba despre un set pentru istorie. Acest lucru este cea mai mare presiune posibilă.
Chiar dacă astfel de sportivi sunt cei mai buni din lume în a face față presiunii, uneori este prea mult, uneori poți fi surprins, uneori devii prea nervos sau prea furios, deoarece emoția este prea dificil de controlat.
Când vine vorba de Serena, cred că au existat unele traume în ultimii ani - poate simte că nu mai poate fi ea însăși pe teren și nu cred că este bine pentru ea. Cred că este foarte bună când este ea însăși. Am simțit că nu a a fost așa în câteva momente din marile finale și cred că asta i-a făcut rău.", a declarat Mouratoglou pentru
În ceea ce privește momentul revenirii Serenei pe teren, antrenorul americancei a spus că nu știe când se va produce, în finalul acestui sezon sau abia în 2022: "Nu știu, nu am vorbit despre asta. Tocmai am vorbit despre US Open, acesta a fost ultimul obiectiv al sezonului. Mai întâi trebuie să să refacă, apoi putem discuta despre revenire. Astăzi, nu sunt sigur de nimic în acest sens".
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo