Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#DetaliiTehnice Ion Țiriac îl contrazice pe Wilander: "Simona Halep a găsit o altă soluție la serviciu!"

Cristian Mihală

Actualizat 03/09/2021 la 15:36 GMT+3

Mats Wilander a fost plăcut surprins de modul în care Simona Halep a servit la US Open, în partida din primul tur, cu italianca Giorgi. Fostul mare campion suedez crede că sportiva noastră va fi greu de învins, dacă va continua să fie atât de dominantă cu serviciul.

Halep, la US Open 2021

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Ion Țiriac nu e de acord cu Mats Wilander. Explicațiile fostului tenismen român privind serviciul Simonei Halep:
picture

Ion Țiriac îl contrazice pe Wilander: "Simona Halep a găsit o altă soluție la serviciu!"

Simona Halep s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe Camila Giorgi (Italia), cu 6-4, 7-6 (3), luni, la New York.
Halep (29 ani, 13 WTA), cap de serie numărul 12, care anul trecut nu a evoluat la Flushing Meadows, s-a impus după o oră şi 33 de minute. Partida a fost una teribil de grea pentru sportiva noastră, Giorgi fiind una dintre cele mai în formă sportive din circuit (le-a învins în ultimele două luni pe Kvitova, Karolina Pliskova, Cori Gauff sau Mertens.

Halep a servit impecabil la US Open, cu Giorgi

Simo a fost însă în control graţie unui serviciu impecabil: a reuşit 6 aşi şi a câştigat 83% din mingile jucate cu prima minge (adversara a avut doar 67%). Acest aspect l-a impresionat pe expertul Eurosport, Mats Wilander, care s-a declarat impresionat de modul în care Halep s-a prezentat.
"Simona Halep e greu de învins. Nu am mai văzut-o servind așa. La 4-3 în primul set am devenit foarte atent. Aruncă mingea mai puțin și e mai constantă. Poate servi slice mai bine. E util. Încearcă să obțină puncte mai ușoare, poate și din cauza accidentărilor din ultima vreme. Serviciul este cea mai importantă lovitură pentru Simona de acum înainte, pentru a face față jucătoarelor puternice din circuit", a spus Wilander, pentru Eurosport.
Halep a progresat enorm în 2021 la serviciu, în ciuda accidentărilor repetate. Ea a reuşit 11 aşi cu Magda Linette, la Cincinnati, în ultimul meci pe care l-a jucat înainte de a se accidenta şi a declara forfait pentru confruntarea cu Pegula.
Halep şi-a asigurat un cec de 115.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe Kristina Kucova (Slovacia), lucky loser care a dispus cu 7-5, 6-1 de americanca Ann Li. Halep şi Kucova (31 ani, 111 WTA) nu s-au întâlnit până acum în circuitul profesionist.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo