Ediția din acest an a US Open a fost diferită în condițiile în care Rafael Nadal și Roger Federer au lipsit din cauza unor accidentări. Singurul dintre cei trei granzi ai tenisului care a fost prezent la Flushing Meadows a fost Novak Djokovic, care a pierdut finala în fața lui Daniil Medvedev.
În aceste condiții, Todd Woodbridge s-a arătat convins că ultimul turneu de Grand Slam din 2021 marchează finalul unei ere. Fostul jucător de tenis australian a declarat pentru site-ul nine.com că nimic nu va mai fi la fel de acum înainte pe tabloul masculin.
"Lucrurile vor fi foarte diferite de acum înainte. Nu cred că Djokovic va intra într-o criză totală care îl va împiedica să lupte pentru mai multe titluri, dar îi va fi mult mai dificil. Dacă Roger și Rafa se retrag sau încep să joace din ce în ce mai puțin, acesta lucru îl va răni pe sârb pentru că el are nevoie de motivația de a se lupta cu ei. US Open marchează astfel un moment decisiv în istoria tenisului și sfârșitul erei celor trei mari sportivi", a declarat Woodbridge.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 3 ORE
Fostul număr 19 ATP este de părere că actualul lider al clasamentului mondial va avea probleme în a mai câștiga trofee importante, dominația sa pierzându-și din intensitate.
"Poate că va mai putea lupta pentru încă unul sau două trofee, dar, la acest nivel, mi-e greu să cred că va avea succes. Încep să văd că dominația sa se diminuează, mă îndoiesc că își menține aceeași intensitate competitivă și aceeași concentrare. Dacă nu va câștiga Australian Open în 2022, vor exista multe îndoieli în interiorul său cu privire la posibilitatea de a continua să câștige titluri de Mare Șlem", a conchis Todd Woodbridge.

Se retrage Novak Djokovic?

Novak Djokovic a fost învins duminică în marea finală de la US Open. Mai multe voci importante din lumea sportului alb s-au întrebat dacă sârbul se gândește acum să-și încheie cariera.
Dacă s-ar fi impus în fața lui Daniil Medvedev, liderul ATP ar fi cucerit Calendar Grand Slam, care se obține după câștigarea celor 4 titluri majore în același an. De asemenea, dacă Djokovic ar fi câștigat duminică marea finală de la Flushing Meadows, el ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, fiecare având câte 20 de titluri.
În ciuda eșecului de la US Open, tatăl sportivului i-a liniștit pe susținătorii lui Nole cu privire la retragerea acestuia, oferind un eveniment viitor la care sârbul vrea neapărat să fie prezent. Este vorba despre Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024:
"Novak nu se va retrage prea curând. Mi-a spus ce intenții are, vrea să joace la Paris, la Jocurile Olimpice. Eu, ca tatăl lui, nu sunt de acord cu asta, are 34 de ani deja, dar el își decide cariera și viața. Eu sunt aici pentru a-i da sfaturi pe care le va asculta sau nu. Până acum m-a ascultat suficient și văd că nu prea am greșit", a spus Srdjan Djokovic.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 6 ORE
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
28/11/2022 LA 15:52