Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Zverev îl face praf pe Tsitsipas: "Ești locul 3 în lume și faci așa ceva..."

Cristian Mihală

Actualizat 02/09/2021 la 09:48 GMT+3

Alexander Zverev l-a pus la zid pe Stefanos Tsitsipas pentru tertipul pe care îl folosește aproape mereu în momentele cheie: merge la vestiar, unde rămâne minute bune, scoțându-l din ritm pe adversar.

Alexander Zverev et Stefanos Tsitsipas après leur demi-finale à Cincinnati 2021

Credit imagine: Getty Images

Zverev și Tsitsipas vor fi probabil "moștenitorii" celor trei mari titani Federer, Nadal și Djokovic, duelurile dintre ei urmând a fi punctul de atracție în următorul deceniu. Rivalitatea dintre grec și german numără deja 9 episoade, sportivul elen conducând cu 6-3 la disputele directe.
În ultima perioadă, Tsitsipas s-a transformat în persona non grata în circuit, ca urmare a tacticii pe care o folosește aproape mereu când e în dificultate: la capătul unui set pierdut, grecul își ia pauză de vestiar și rămâne acolo minute bune, încercând să își scoată adversarul din ritm. "Mi-am pierdut respectul pentru el", a spus Murray, după duelul din turul întâi de la US Open, când a simțit că Stefanos apelează la astfel de subterfugii pentru a-l destabiliza mental.
CITEȘTE ȘI
Aseară, cu Mannarino, în turul secund, am asistat la un nou episod: Tsitsipas a rămas mai bine de 7 minute la vestiar, fiind fluierat și huiduit de public la revenire.

US Open 2021 | Zverev critică strategia lui Tsitsipas

Alexander Zverev a fost și el "victima" grecului și a avut un discurs dur la adresa strategiei acestuia.
"S-a întâmplat din nou, se întâmplă în fiecare meci. Nu e normal. Am pățit asta cu el la Roland Garros, Novak a avut parte de același tratament tot la Roland Garros. Apoi, la Hamburg, parcă, Krajiovic s-a lovit de același lucru. La Cincinnati, cu mine, a făcut același lucrur, acum se întâmplă din nou. Cred că jucătorii deja s-au obișnuit cu tertipurile lui. Ești locul 3 în lume, ești în primii 3 din întreaga lume într-un domeniu și faci așa ceva...Nu cred că are nevoie de astfel de jocuri ale minții, e suficient de valoros, e printre cei mai buni din tenis. Astfel de lucruri se întâmplă la juniori și poate la turnee futures și challengers, dar nu pe cele mai mari arene, când ești pe locul 3 în lume", a spus Zverev, de la New York.
Ceea ce face Tsitsipas nu e împotriva regulamentului, însă adversarii nu doar că sunt scoși din ritm, în perioade în care dominau meciurile cu el, dar înțeleg tactica aleasă. Ca atare, intervine frustrarea, simțind că adversarul apelează la mijloace care nu au legătură cu duelul direct din teren.
"Ai voie să mergi la vestiar, nu încalci vreo regulă, dar e o lege nescrisă între jucători. Nu poți să stai atâta timp acolo, nu poți să folosești acest tertip ca o strategie. Eu am rupt rachete, am luat-o razna de multe ori, dar sunt mândru de un lucru și așa voi rămâne pentru întreaga carieră: voi câștiga sau voi pierde pe teren, nu mă voi folosi de tertipuri", a mai spus Zverev.
Zverev și Tsitsipas sunt pe părți diferite de tablou la US Open, astfel că se pot întâlni doar în finală. Germanul e pe jumătatea lui Djokovic, în timp ce sportivul elen se află pe aceeași parte cu numărul doi mondial, Daniil Medvedev.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo