Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal și Alcaraz ar putea fi la egalitate de puncte după US Open! Cine va fi lider ATP în acest caz

Nicu Savin

Publicat 21/08/2022 la 19:29 GMT+3

US Open se anunță un turneu electrizant, deoarece pe lângă prestigiosul trofeu, în joc este și poziția de lider mondial. Medvedev își poate păstra prima poziție în ierarhia ATP, dar Rafa Nadal și Carlos Alcaraz au șanse bune de a-l depăși. Interesant este că cei doi jucători iberici s-ar putea afla la egalitate de puncte după Grand Slam-ul de la New York, situație în care "Matadorul" va fi lider.

Alcaraz y Nadal, tras el partido de cuartos de final en el Mutua Madrid Open

Credit imagine: Getty Images

A mai răma doar o săptămână până la startul ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open. Competiția masculină de la Flushing Meadows se anunță mai palpitantă ca niciodată, deoarece în joc este și poziția de lider mondial.
Daniil Medvedev are de apărat 2000 de puncte, echivalente succesului de anul trecut, și trebuie să câștige turneul pentru a fi sigur că nu va fi detronat. Aflat în premieră în postura de cap de serie 1 la un Grand Slam, rusul ar putea rămâne în continuare și dacă ar ajunge în finală, fără să o câștige, cu condiția ca Rafa Nadal să piardă înainte de semifinale.
Citește și:

Rafa Nadal și Carlos Alcaraz ar putea fi la egalitate perfectă după US Open

De altfel, "Matadorul" are cele mai mari șanse să-l depășească pe Medvedev după US Open. Pentru asta, Rafa trebuie doar să obțină un rezultat mai bun decât rusul. Există posibilitatea ca cei doi să joace finala, deoarece se vor afla pe părți diferite de tablou, caz în care aceștia vor lupta direct pentru trofeu, dar și pentru prima poziție în ierarhia ATP.
Un alt jucător care poate deveni lider mondial după US Open este Carlos Alcaraz. Tânărul spaniol ar face 6830 de puncte dacă s-ar impune la New York și va fi pe primul loc cu o sigură condiție, aceea de a nu-l întâlni pe Rafa Nadal în finală.
În acest scenariu am avea parte de o situație inedită, deoarece Nadal și Alcaraz s-ar afla la egalitate de puncte. Regulamentul spune că în acest caz, jucătorul cu mai multe puncte câștigate în Grand Slam-uri și turnee Masters, este avantajat. Rafa este mult superior la acest capitol, astfel că va fi pe primul loc în lume și dacă va pierde o eventuală finală cu Alcaraz.
În fine, Stefanos Tsitsipas are și el șansele sale de a deveni în premieră lider mondial, dar acestea sunt reduse. Mai exact, elenul trebuie să câștige atât la Cincinnati, unde va juca finala contra lui Borna Coric, cât și la US Open.
US Open 2022 va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo