Elenul a obținut victoria după o partidă disputată, încheiată după două ore și 25 de minute. Tsitsipas s-a impus în trei seturi, după ce și l-a adjudecat pe primul, a fost egalat și a revenit în decisiv.
Tenismenul aflat pe locul al șaptelea în ierarhia ATP a dezvăluit la finalul partidei cum a reușit să învingă liderul mondial, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-3.
"Totul stă în detalii. Știam că sunt pe drumul cel bun atât timp cât stau într-un anumit interval, să stau aproape. A trebuit să îl înghesui, nu prea mult, dar și să îl las liber în același timp.
Laver Cup
Frances Tiafoe, atitudine revoltătoare la Laver Cup! Ce le-a putut spune colegilor despre Tsitsipas
26/09/2022 LA 12:51
A devenit foarte tensionat cu primul serviciu, nu a reușit să lovească de prima dată și a comis câteva duble greșeli în setul final. A simțit că mingea nu zbura de pe racheta lui, că încerca prea mult. Atunci l-am înghesuit. Este ceva ce am făcut în câteva rânduri consecutiv.
Mult efort fizic. Știam că va fi oportunitatea mea să merg să lovesc. Jucăm tenis așa uneori [la fileu]. Nu se joacă doar de la fundul terenului. Am decis să joc așa astăzi", a declarat grecul, citat de puntodebreak.
Citește și:

Tsitsipas, despre finala cu Borna Coric

Tenismenul elen îl va înfrunta pentru titlul de la Cincinnati în ultimul act pe Borna Coric. Croatul a avut un parcurs foarte bun pe tărâmul american, unde a trecut de nume importante, precum Lorenzo Musetti, Rafa Nadal, Roberto Bautista-Agut, Felix Auger-Aliassime și Cameron Norrie.
Tsitsipas a prefațat duelul său cu Borna Coric și crede că va fi o partidă disputată: "Sunt pregătit pentru asta. Nu este un lucru ușor să joci împotriva lui. Vine după o accidentare, joacă un tenis foarte bun și va lupta din greu pentru victorie."
Finala de la Cincinnati dintre Stefanos Tsitsipas și Borna Coric va avea loc astăzi, de la ora 23:30, ora României.
Laver Cup
Andy Murray, onorat de prezența la Laver Cup! "Este o amintire pe care o voi păstra mult timp"
24/09/2022 LA 12:38
Laver Cup
Așa a câștigat Tsitsipas duelul cu Schwartzman, aducând al doilea punct al Europei la Laver Cup
23/09/2022 LA 17:59