Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Organizatorii US Open nu vor să fie luați prin surprindere! Decizia luată în cazul Serenei Williams

Nicu Savin

Publicat 29/08/2022 la 11:12 GMT+3

Serena Williams își va lua adio de la tenis după US Open, iar ultimul meci al maericancei va fi un moment de referință în istoria tenisului. Organizatorii Grand Slam-ului american au decis să organizeze o ceremonie de rămas bun pentru marea campioană, chiar după primul meci, cel împotriva muntenegrencei Danka Kovinic.

Serena Williams of the US gestures after beating Russia's Anastasia Potapova during their women's singles match on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne

Credit imagine: Getty Images

Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis în urmă cu câteva săptămâni, iar US Open va fi, cel mai probabil, ultimul turneu din grandioasa ei carieră. Așa cum jucătorii și fanii se așteaptă, ultimul meci al americancei ar trebui să fie un moment de sărbătoare în întreg sportul mondial, chiar dacă vor curge multe lacrimi.
Serena va debuta în noaptea de luni spre marți la US Open 2022, urmând a o întâlni în primul tur pe Danka Kovinic (80 WTA). Deși are o singură victorie de la revenirea pe teren, Serena este cotată cu șanse mari la a avansa în turul secund. Kovinic nu traversează o formă tocmai bună, ultimul ei meci câștigat datând de la Roland Garros. După eliminarea de la Paris, muntenegreanca a pierdut toate cele 4 meciuri jucate.
Totuși, organizatorii de la US Open nu vor să fie luați prin surprindere de o eventuală înfrângere a Serenei și au organizat o ceremonei de adio față de sportiva americană imediat după primul meci. Conform New York Post, arena Arthur Ashe va fi plină până la refuz, toate cele 23.800 de bilete fiind deja epuizate.
În plus, Serena este conștientă că orice meci poate fi ultimul al carierei, astfel că a invitat peste 100 de persoane apropiate la meciul cu Danka Kovinic. Chiar dacă va pierde în primul tur, Serena va putea fi văzută jucând cel puțin încă un meci, deoarece a primit un wild card pentru proba de dublu, unde va juca alături de sora ei Venus.

WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?

Serena Williams nu exclude total ideea de a concura și după US Open

Serena Williams nu a spus niciodată răspicat că US Open va fi ultimul ei turneu din carieră, dar nici nu a negat că așa vor sta lucrurile.
Într-o apariție publică, marea campioană a dat de înțeles că nu a abandonat complet ideea să își mai încerce norocul și la Australian Open 2023. La Antipozi, sora mai mică a familiei Williams a obținut nu mai puțin de 7 titluri, la fel ca la Wimbledon, cel care a fost mult timp considerat turneul ei preferat.
"Nu știi niciodată. Am învățat în cariera mea că niciodată nu trebuie să spui "niciodată". Cred că US Open va fi ultimul meu turneu, dar cine știe?", a spus Serena Williams în cadrul emisiunii "Today".
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo