Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serena Williams, final de carieră. Americanca a fost eliminată în turul 3 la US Open 2022 de către Ajla Tomljanovic

Irina Aldea

Publicat 03/09/2022 la 05:23 GMT+3

Serena Williams nu a mai putut menține viu visul de a egala recordul all-time de titluri majore deținut de Margaret Court și a cedat în turul 3 la US Open în fața Ajlei Tomljanovic.

Serena Williams of the United States celebrates after defeating Anett Kontaveit of Estonia in their Women's Singles Second Round match on Day Three of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2022 in the Flushing nei

Credit imagine: Getty Images

Serena Williams, cea mai titrată tenismenă din Era Open, a disputat la US Open 2022 probabil ultimul turneu al carierei. Americanca a cedat sâmbătă dimineață în fața ocupantei locului 46 WTA, Ajla Tomljanovic, cu scorul de 5-7, 7-6 (4), 1-6, la capătul unui meci foarte disputat care a durat trei ore și 7 minute de joc. Tomljanovic a convertit de abia a 6-a minge de meci avută.
În setul inaugural, Serena Williams a pornit ca din tun și s-a distanțat la scorul de 5-3, fiind pusă în situația de a servi pentru a-și adjudeca primul set. Atunci, Ajla Tomljanovic a revenit spectaculos și până la urmă a câștigat prima manșă cu 7-5, după aproape o oră de joc.
CITEȘTE ȘI:

Serena Williams, ultimul meci al carierei, la US Open: tur 3 cu Ajla Tomljanovic

În setul secund, americanca părea că e în control total, iar setul decisiv plutea în aer, însă Tomljanovic a rămas eroic în joc. Serena Williams a condus cu 4-0, dar Tomljanovic a revenit spectaculos în set și a trimis manșa secundă în tiebreak, acolo unde Serena a jucat magistral, trimițând partida în setul 3.
În manșa decisivă, Serena Williams s-a prăbușit fizic, iar Ajla Tomljanovic a profitat din plin jucând la un nivel foarte ridicat. În continuare, sportiva din Australia se va duela în optimile de finală cu rusoaica Liudmila Samsonova (34 WTA), care a trecut de Krunic în turul 3 în minimum de seturi. Americanii din tribune au făcut o atmosferă incredibilă din nou, însă Tomljanovic a fost de această dată mult prea puternică pentru Serena, care va împlini la sfârșitul lunii septembrie 41 de ani.
Pentru Tomljanovic, acesta este cel mai bun rezultat al carierei la US Open, optimi de finală. Serena Williams de cealaltă parte a cucerit titlul la US Open în 6 rânduri, în 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 și 2014. Americanca a încercat la US Open să egaleze recordul all-time de titluri majore cucerite vreodată în sportul alb, record deținut în continuare de Margaret Court (24).
Serena Williams
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo