Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Isner și-a luat rămas bun de la tenis! "Uriașul" american, ovaționat la US Open la ultimul meci din carieră

Andrei Nicolae

Actualizat 31/08/2023 la 23:03 GMT+3

Tenisul și-a luat adio astăzi de la unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a sportului, John Isner. Americanul de 38 de ani a fost învins într-un meci "thriller" de compatriotul său, Michael Mmoh, iar astfel veteranul sportului alb a pus punct carierei sale. La finalul partidei, Isner a oferit un scurt discurs emoționant, aplaudat de fani.

John Isner și-a luat rămas bun de la tenis! "Uriașul" american, ovaționat la US Open

John Isner a fost eliminat din turneul de la US Open de Micahel Mmoh la capătul a 4 ore de joc, după cinci seturi extrem de disputate. "Uriașul" american a pierdut în super tie-break în turul 2 de la Flushing Meadows în ceea ce a însemnat ultimul meci din cariera sa.
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Înaintea turneului de pe hard-ul american, Isner anunțase că ultimul Grand Slam al anului va reprezenta și ultima sa apariție pe terenul de tenis. Astfel, cariera tenismenului de 38 de ani s-a oprit chiar pe tărâmul său natal, în fața unei arene pline de suporteri înfocați care au ținut să îl aplaude la scenă deschisă în momentul discursului său de adio.
Isner a fost vizibil emoționat de întreaga emulație a momentului retragerii sale, însă a reușut să își găsească răspunsurile și să se "încline" în fața fanilor de pe Grandstand.
"Este dificil (n.r. vorbind despre emoții). Îmi place să mă gândesc că am muncit pe cât de mult am putut. De aceea am muncit pe cât de mult am făcut-o toată viața mea, ca să joc în atmosfere precum aceasta. Sigur că nu pot să le câștig pe toate, dar să joc în fața acestor oameni este destul de special. Mulțumesc."
Citește și:

John Isner, final de carieră la 38 de ani

Câștigător a 16 titluri ATP, Isner a fost semifinalist în 2018 la Wimbledon, când a pierdut dramatic în fața lui Kevin Anderson, scor 6-7, 7-6, 7-6, 4-6, 24-26.
Isner se retrage din postura de jucător care a servit cei mai mulți ași în istoria tenisului (14391). El va rămâne pentru posteritate și drept protagonistul celui mai lung meci din istoria sportului alb. Acum 13 ani, la Wimbledon, uriașul american trecea de Mahut după o partidă care a durat 11 ore și 5 minute. El a servit atunci 113 ași, un alt record care cu siguranță nu va di doborât vreodată.
5 finale ATP 1000 a jucat Isner în carieră, 4 dintre ele pierdute (la Federer, Nadal, Murray și din nou Federer). El a reușit să se impună la Miami 2018, după un ultim act extrem de echilibrat, cu Zverev, scor 6-7, 6-4, 6-4.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo