Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios "l-a pus la colț" pe tatăl lui Ben Shelton, după atacul său spre Djokovic: "Sportul e spectacol"

Andrei Nicolae

Publicat 16/09/2023 la 11:06 GMT+3

Semifinala de la US Open dintre Novak Djokovic și Ben Shelton încă este un subiect de discuție și la o săptămână distanță, însă nu pentru meciul propriu-zis, ci din cauza modului în care Nole a celebrat victoria, imitând gestul americanului. După ce tatăl yankeului l-a criticat pe sârb pentru cele întâmplate, Nick Kyrgios a intervenit și el în discuție pentru a-și exprima părerea.

Djokovic, pentru a 10-a oară în finala US Open! Nole a avut emoții cu Shelton doar în setul 3

Djokovic a cucerit duminica trecută titlul de la US Open și a ajuns la 24 de Grand Slam-uri în cariera sa, egalând-o astfel pe Margaret Court. În drumul său spre trofeu, Nole l-a întâlnit pe Ben Shelton în penultimul act, iar partida dintre cei doi a stârnit o controversă care este discutată și în prezent.
După ce l-a învins pe american fără mari emoții, sârbul a celebrat victoria imitând gestul lui Shelton pe care acesta l-a făcut în sferturi, după ce l-a bătut pe compatriotul său, Frances Tiafoe. Nole a sărbătorit succesul mimând cum apucă furca unui telefon, după care îl închide.
Momentul respectiv nu a fost trecut cu vederea de tatăl americanului, Bryan Shelton, care e de părere că Novak Djokovic "vrea să fie iubit atât de mult" și și-a exprimat dezamăgirea că "un campion atât de mare" a ales să-și "bată joc" de fiul său.
"Novak vrea să fie iubit atât de mult. A vrut să își bată joc de Ben la final. Nu a fost ceva ce a făcut doar pentru a-l copia pe Ben. A fost pentru a-și bate joc de el. Și e păcat, pentru că acest gest vine de la un campion atât de mare", a spus tatăl lui Ben.
Citește și:

Nick Kyrgios a intervenit și i-a dat replica lui Bryan Shelton

Subiectul dezbătut și la o săptămâna distanță de la meciul dintre Nole și Shelton i-a atras atenția și lui Nick Kyrgios, un personaj care nu ezită niciodată să își expună părerea, indiferent de cât de controversată ar fi. Tenismenul de la Antipozi și-a exprimat opinia pe contul său oficial de X (fostul Twitter) și i-a ținut partea lui Djokovic, precizând că spectacolul face parte din sport și că jucătorii nu pot fi roboți.
"Și ce?? (n.r. referitor la declarațiile lui Bryan Shelton la adresa lui Novak) Sportul este spectacol. Nu suntem roboți. Lumea a vorbit mai mult despre celebrare decât despre meci", au fost cuvintele australianului.
Nole continuă să facă spectacol pe teren și la câteva zile după triumful de la US Open, deoarece a ajutat-o pe Serbia să sa califice în turneul final al Cupei Davis, după ce l-a învins pe Davidovich Fokina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo