Novak Djokovic ar trebui să nu mai aibă nicio problemă luna viitoare la turneul Masters de la Monte Carlo, acolo unde ar fi putut să participe doar până în semifinale. Mai mult, marele campion sârb va putea să-și apere și titlul de la Roland Garros, după ce guvernul francez a anunțat azi că va ridica din aplicare regulile privind certificatul verde privind vaccinarea împtoriva COVID-19.
Până în prezent, participarea lui Djokovic la Monte-Carlo – și la Roland-Garros în mai, unde este campion en-titre, a fost pusă la îndoială, deoarece sârbul nu este vaccinat împotriva coronavirusului. Totuși, se pare că Nole va scăpa de această grijă la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, acolo unde anul trecut a cucerit titlul după o finală incredibilă cu Stefanos Tsitsipas.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Novak Djokovic va putea să-și apere titlul la Roland Garros

Decizia de joi a autorităților franceze de a suspenda certificatul verde – care va intra în vigoare din 14 martie – se traduce prin posibilitatea lui Djokovic de a fi liber să joace la Monte Carlo (9 - 17 aprilie) și Roland Garros (22 mai - 5 iunie). Având în vedere că Wimbledonul va primi, de asemenea, toți jucătorii, vaccinați sau nu, conform relaxării regulilor Covid în Marea Britanie, Djokovic va avea șansa să lupte să treacă de borna de 20 de titluri de Grand Slam.
În prezent, Djokovic nu poate juca în Statele Unite, acolo unde regulile privind vaccinarea anti-COVID-19 sunt păstrate, ceea ce înseamnă că el va rata ambele evenimente de la Masters 1000 luna aceasta, la Indian Wells și Miami. Participarea lui la US Open rămâne, de asemenea, sub semnul întrebării, în acest moment. Djokovic este la egalitate de titluri majore cu Federer, ambii având cu unul mai puțin decât marele lor rival, Rafael Nadal, care s-a impus anul acesta la Australian Open.
Datele turneelor majore răamse de disputat în 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player:
  • Roland Garros: 16 mai - 5 iunie
  • Wimbledon: 27 iunie - 10 iulie
  • US Open: 29 august - 11 septembrie
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43