În curând, marele campion elvețian va împlini 39 de ani, însă momentul retragerii nu este aproape. În ciuda problemelor avute, elvețianul a confirmat că va evolua și în 2021. Din păcate pentru fanii săi, jucătorul născut în Basel nu va mai putea juca în acest sezon.

Accidentarea lui Federer a recidivat

Elvețianul a fost operat în februarie, iar în ultima perioadă a avut din nou probleme la genunchiul drept. A urmat o altă mică procedură, iar acum "FedEx" nu vrea să riște nimic. A anunțat că nu va mai evolua anul acesta, astfel încât la început de 2021 să poată reveni fără vreun risc, speră el la cea mai bună formă fizică posibilă.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54
"Dragă fani,
Sper că sunteți bine și sănătoși, în această perioadă. Acum câteva săptămâni, am suferit o lovitură în procesul de recuperare după operație. Am fost nevoit să fac o procedură artroscopică suplimentară la genunchiul drept. Așa cum am procedat și în 2017, intenționez să îmi iau atâta timp cât e necesar pentru a fi din nou 100% capabil să joc la cel mai înalt nivel. Îmi veți lipsi foarte tare, dar abia aștept să ne revedem la începutul stagiunii 2021", se arată în scrisoarea publicată de Federer pe twitter.
Roger Federer a anunțat în februarie că va rata mai multe competiții importante anul acesta, printre care și Roland Garros, după intervenția chirurgicală efectuată în țara natală. El a acuzat probleme la genunchi în timpul primului turneu major al anului, acolo unde a fost eliminat în penultimul act de Djokovic, care a cucerit ulterior trofeul. După perioada de pandemie, se părea că elvețianul s-a recuperat destul de bine, dar săptămâna trecută au apărut informații potrivit cărora "Swiss Maestro" are în continuare dureri la genunchi.
Roger Federer a cucerit de-a lungul carierei 20 de turnee de Grand Slam, fiind liderul all-time. El e urmat îndeaproape de Nadal, cu 19 și de Djokovic, cu 17, care au avantajul că mai pot juca la cel mai înalt nivel câțiva ani buni.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27