Ultima dată când Andy Murray a concurat la Rotterdam era în mod constant plasat în Top 5 al clasamentului ATP și lupta pentru titluri săptămânal. Acum, numărul 121 mondial își continuă revenirea, după operația de șold din 2019, și se declară pur și simplu fericit că poate concura la acest nivel.
"Sunt foarte motivat să mă întorc din nou în turnee. Fizic mă simt bine, ceea ce este cel mai important lucru", a spus Murray, într-un interviu acordat pentru atptour.com. "Evident, următorul lucru și cel mai important pentru mine este să am cât mai multe meciuri și să încep să câștig din nou turnee", a completat acesta.

Andy Murray, despre lupta cu coronavirusul

Mutua Madrid Open
Andy Murray, OUT de la Madrid! Britanicul s-a retras chiar înainte de meci! Djokovic e în sferturi
05/05/2022 LA 09:33
Murray și-a început sezonul în februarie la un eveniment ATP Challenger Tour din Biella, Italia. Scoțianul nu a putut însă să participe la Australian Open și la turneele de încălzire, fiind diagnosticat pozitiv la COVID-19. Tenismenul britanic susține că a fost afectat mental de refuzul autorităților australiene de a-l primi la turneele de la antipozi.
"Să fiu sincer, aș spune că a fost mai greu mental, decât fizic. În mod evident, mi-a afectat puțin și tenisul, deoarece carantina a venit la sfârșitul unei perioade lungi de antrenament. (...) M-am antrenat din greu timp de 10 săptămâni și mă simțeam foarte bine și, apoi, dintr-o dată nu am mai avut voie să fac nimic. Nu mi s-a permis să ies din casă, iar asta mi-a afectat, evident, și latura fizică, dar și cea mentală", a mai spus Murray.
Murray debutează luni la Rotterdam în fața unui adversar familiar, veteranul olandez Robin Haase, pe care îl conduce cu 4-1 în întâlnirile directe. Prima lor întâlnire, pe care a câștigat-o Haase, a fost la Rotterdam acum 13 ani. "Îmi place foarte mult la Rotterdam. Au schimbat întreaga configurație. Este păcat că fanii nu sunt aici, dar cred că au făcut o treabă grozavă cu arena centrală.
Au făcut un efort real pentru a încerca să creeze o atmosferă, ceea ce este dificil, mai ales acum fără fani", a mai arătat mulțumit Murray. "Cred că, având în vedere circumstanțele, au făcut o treabă foarte bună pentru jucători și trebuie să le mulțumim tuturor celor implicați", mai spune el.
Tenis
Andy Murray aplaudă condamnarea la închisoare a lui Boris Becker: "Am 0 simpatie pentru el!"
02/05/2022 LA 13:16
Tenis
Andy Murray s-a răzgândit, nu mai sare peste sezonul de zgură! La ce turneu va juca britanicul
20/04/2022 LA 14:34