Articol scris de Cezara Paraschiv
Fost număr trei mondial, Ivan Ljubicic și-a încheiat cariera de jucător în 2012 și a așteptat patru ani înainte de a-și lua un angajament serios ca antrenor. Cooptat în staff de elvețianul Roger Federer, alături de mereu prezentul Severin Luthi și de preparatorul fizic Pierre Paganini, Ljubicici a fost, în egală măsură, o voce autorizată, bine ancorat în realitățile circuitului pe care abia îl părăsise, dar și o figură discretă, punând umărul serios la reinventarea elvețianului. Avându-l pe croat în lojă, Federer și-a completat palmaresul cu încă 22 de titluri, reușind astfel să își urce totalul carierei dincolo de borna 100, trei dintre victorii venind chiar în turnee de Mare Șlem: Australian Open 2017 și 2018, plus Wimbledon 2017.

Ljubicic, de la rival dominat autoritar la sfătuitor

Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 14 ORE
Încă de la începutul anului, Ljubicic declara că este un privilegiu să lucrez pentru Roger”, sportiv pe care l-a înfruntat de 16 ori, smulgându-I doar trei victorii. Federer a dominat autoritar rivalitatea cu Ljubicic, câștigând ultimele zece meciuri directe disputate, însă relația celor doi este bazată nu doar pe respect, ci și pe o frumoasă prietenie.
https://i.eurosport.com/2020/05/02/2813811.jpg
Uriașul de 1,93 m, născut la Banja Luka, deține în prezent două agenții de impresariat. Printre sportivii intrați în portofoliul acestora se numără și marea speranță a tenisului croat, Borna Coric (33 ATP).
Chiar dacă Ivan Ljubicic este convins, în acest moment, că “viața după Roger Federer” i se va schimba radical din punct de vedere al priorităților, croatul îi liniștește pe fanii elvețianului de 38 de ani. Federer nu se gândește la retragere, deși tocmai a suferit o a treia intervenție chirurgicală la genunchi în mai puțin de un an.
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 16 ORE
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42