După ce a spus că ATP i-a "furat" un meci cu Nadal sau că Novak Djokovic ar fi de fapt "arogant", Victor Hănescu face acum dezvăluiri și despre Roger Federer, considerat de cei mai mulți drept cel mai mare tenismen din istoria sportului alb. În vârstă de 39 de ani, Hănescu a vorbit despre prima confruntare cu elvețianul, pe care l-a întâlnit în 2004 în cadrul Cupei Davis, la București.
În singura vizită a lui Federer în România, Hănescu l-a întâlnit în Sala Polivalentă din București, pe zgură, pe când sportivul nostru avea doar 23 de ani. Fost ocupant al locului 26 ATP, Victor Hănescu a rememorat acum meciul pe care l-a disputat în compania lui Roger Federer, dar și ce a simțit la încălzire. Marele campion din Țara Cantoanelor s-a impus atunci cu 7-6(4), 6-3, 6-1. De altfel, în toate confruntările pe care cei doi le-au avut, șase la număr, Hănescu a reușit să-i "fure" lui FedEx un singur set, la Indian Wells 2010, 7-6 (5).

Victori Hănescu, detalii amuzante de la primul meci cu Roger Federer

Tenis
Novak Djokovic îi răspunde lui Nadal, după ce ibericul l-a "acuzat" că este obsedat de trofee
ACUM 42 MINUTE
"Federer câștigase Australian Open, tocmai devenise numărul unu mondial. A venit la București pentru meciul de Cupa Davis, jucam la Polivalentă. Am jucat un meci foarte bun. Jucam acasă, pe zgură, o suprafață care îmi plăcea foarte mult. Îmi doream să văd cum e să joc cu Federer, începuse deja să fie un fenomen.
La încălzire am început ușor, se juca ușor și zic: «Bă, parcă nu e atât de speriat!». Dar, spre finalul încălzirii, a lovit o minge cu forehand-ul pe care o am în minte și acum. M-a impresionat viteza, a fost un semn pentru a-mi arăta că asta o să mă aștepte. Am început foarte bine meciul, am ajuns până în tie-break. Am avut 4-2 în tie-break, dar am dat o dublă greșeală care m-a costat setul. A fost un meci interesant pentru mine, eram și eu tânăr.
Federer este un tip foarte elegant, antrenat pentru asta și în afara terenului. Sunt foarte multe lucruri pe care le face și din politețe. Știe la ce nivel este și că trebuie să se poarte într-un anumit fel. Dar, când intră pe teren, se transformă complet și putem vedea și un Federer care nu mai e atât de prietenos și amabil și devine un luptător feroce", a povestit Victor Hănescu pentru Gazeta Sporturilor.
Tenis
Roger Federer i-a stricat planurile lui Ion Țiriac! Ce a decis FedEx înaintea sezonului de zgură
ACUM 18 ORE
Tenis
Rafa Nadal dă cărțile pe față în privința lui Djokovic: "Eu am ambiții sănătoase, el e obsedat!"
ACUM 21 ORE