O scenă de-a dreptul incredibilă a avut loc pe un teren de tenis din Statele Unite, având-o în prim plan pe jucătoarea americană Coco Vandeweghe (160 WTA), fost număr 9 mondial. Câștigătoare a 2 titluri în carieră, Vandeweghe a avut un comportament total nepotrivit, în cadrul unui turneu ITF, refuzând să participe la încălzire, alături de adversara sa.
https://i.eurosport.com/2021/08/12/3200374.jpg
După ce a părăsit în primul tur turneul WTA de la San Jose, jucătoarea americană Coco Vandeweghe participă săptămâna aceasta la turneul ITF Koser Jewelers Tennis Challenge din Landisville, Pennsylvania. Americanca a disputat miercuri meciul cu georgiana Ekaterina Gorgodze, în fața căreia a și câștigat primul set, la tiebreak.
Roland Garros
Irina Begu e în turul 3 la Roland Garros! Românca a fost la un pas de descalificare
ACUM 12 MINUTE

Coco Vandeweghe, virală prin nesportivitate

În setul al doilea, la mijloc, Vandeweghe a avut dificultăți serioase și a cerut intervenția echipei medicale. Până la urmă, americanca a cedat setul secund cu 6-3. După ce Gorgodze și-a adjudecat setul, Vandeweghe a cerut un nou time-out medical și era pe punctul de a se retrage accidentată, înainte ca meciul să fie suspendat din cauza căldurii.
La revenirea pe teren, când temperaturile au devenit suportabile, jucătoarele au fost nevoite, conform regulamentului, să facă din nou încălzire, deși niciuna dintre ele nu și-adorit cu adevărat acest lucru. Gorgodze s-a conformat totuși regulilor, însă Vandeweghe a refuzat să se ridice din scaunul ei.

Acuze grave din partea adversarei lui Coco Vandeweghe

Vandeweghe, sfertfinalistă la Wimbledon în 2015 și 2017 și semifinalistă la Australian și US Open, s-a așezat pe scaun, înainte ca oficialii să fie nevoiți să o convingă să revină pe teren. Iar când a făcut-o, a dat dovadă de nesportivitate. Fără să depună vreun efort, Vandeweghe a luat racheta cu mâna stângă, deși ea e dreptace, fiind total dezisnteresată de încălzirea de pe teren.
"Este de necrezut. Coco nu vrea să se încălzească. Și spune că dacă va fi obligată să o facă, atunci nu se va mai mișca, nu va face nimic. Va face doar atât cât trebuie, ca să nu aibă probleme", a mai spus comentatorul. Gorgodze a comentat și ea episodul pe Instagram: "A refuzat pur și simplu să se încălzească la începutul setului 3. Mi-a spus să mă încălzesc cu antrenorul meu! Apropo, niciun avertisment sau sancțiune pentru ea, chiar dacă supervizorul meciului a venit pe teren", a transmis sportive din Georgia.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/12/3200193.jpg
Tenis
Irina Begu, punct uriaș cu Alexandrova, în turul doi la Roland Garros
ACUM 16 MINUTE
Tenis
Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros, după ce a lovit cu racheta un spectator
ACUM 43 MINUTE