Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep e favorită să câștige turneul de la Birmingham

Marian Ursescu

Publicat 19/06/2022 la 11:05 GMT+3

Favorita 2 va juca azi, de la ora 13:00, cu Beatriz Haddad Maia, numărul 32 WTA. Tot de la aceeași oră, Sorana Cârstea o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Semifinalele turneului de la Birmingham au fost amânate de organizatori pentru astăzi din cauza vremii. Sâmbătă a plouat continuu în Birmingham, iar cele două semifinale feminine nu s-au putut disputa.
Ele au fost reprogramate pentru astăzi, de la ora 13:00. Și dacă totul va decurge normal, tot în această după-amiază se va disputa și finala.

Sunt șanse mici de ploaie, dar va fi foarte frig

Prognoza vremii pentru duminică, la Birmingham, indică faptul că sunt șanse mici de ploaie, dar că termometrele nu vor urca mai mult de 15-16 grade, la ora meciurilor. Va fi, așadar, destul de frig, lucru care poate inflența desfășurarea celor două întâlniri.
Sorana Cîrstea o va înfrunta pentru un loc în finala de la Birmingham pe Shuai Zhang, nr. 54 WTA. Jucătoarea chineză a depășit-o vineri, în cadrul sferturilor de finală, pe Dayana Yastremska, în două seturi, cu 7-5, 6-4. Ceva mai devreme, reprezentanta României a eliminat-o pe Donna Vekic, cu 5-7, 6-3, 6-4.

Zhang, specialistă la dublu

Reprezentanta Chinei deține 3 titluri în palmares la simplu, iar cea mai înaltă poziție în WTA a atins-o în noiembrie 2016 – locul 23 WTA. Zhang este o jucătoare mai consacrată la dublu, având în palmares și două titluri de Grand Slam, la Australian Open și US Open. De altfel, la Flushing Meadows este campioana en-titre, alături de Samantha Stosur.
Sorana Cîrstea, a șasea favorită de pe tabloul de simplu de la Birmingham, s-a calificat în prima ei semifinală pe iarbă. "Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să îmbunătățești, să ajustezi, să lupți. Cred că învăț să joc pe această suprafață", a declarat Sorana după succesul cu Donna Vekic.
Sorana Cîrstea

Halep a bătut-o de două ori pe Haddad Maia

Simona Halep, favorita numărul 2 de pe tabloul principal de simplu, s-a calificat în penultimul act la Birmingham, după ce a trecut de Katie Boulter în minimum de seturi, scor 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 16 minute de joc.
Pentru un loc în finala turneului WTA 250, fostul lider mondial va da peste Beatriz Haddad Maia. Brazilianca de pe locul 32 WTA a trecut, vineri seară, în sferturile de finală ale competiției, de Camila Giorgi (locul 26 WTA), în două seturi, scor 6-3, 6-2.
Simona Halep și Beatriz Haddad Maia s-au mai întâlnit de două ori până acum în circuitul WTA. Prima întâlnire dintre cele două a avut loc în 2017, la Wimbledon, iar cea de-a doua s-a petrecut la începutul acestui an, la Australian Open.
În ambele meciuri, românca s-a impus în câte două seturi, la Melbourne cedând doar două game-uri.

Simona e favorită să câștige la Birmingham

Specialiștii din tenis o văd pe Simona Halep drept având cele mai mari șanse să câștige turneul pe iarbă din Marea Britanie. De altfel, și bookmakerii dau aceleași previziuni, românca având o cotă de 1,85/1 că se va impune la Birmingham.
A doua pe listă e Sorana Cîrstea 4,75/1, românca fiind considerată favorită în a doua semifinală, cu chinezoaica Zhang.
În meciurile directe, Simona și Sorana sunt la egalitate, 2-2, în circuitul WTA, prima întâlnire având loc în 2008, iar ultima anul acesta! Halep s-a impus în 2010, la Marbella, pe zgură (6-4, 7-6) și anul acesta la Indian Wells, pe hard (6-1, 6-4), în timp ce Sorana a câștigat în 2008, la București, un challenger de 50.000, 3-6, 6-3, 6-1, iar apoi la Cincinnati, în finală, pe hard, 6-2, 6-4.
Româncele nu s-au întâlnit însă niciodată pe iarbă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo