Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep e în semifinale la Birmingham! Românca, victorie superbă cu britanica Katie Boulter

Nicu Savin

Actualizat 17/06/2022 la 19:41 GMT+3

Simona Halep s-a calificat azi în semifinale la turneul de 250 de puncte de la Birmingham după ce a trecut în minimum de seturi de Katie Boulter, din Matea Britanie.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, favorita numărul 2 de pe tabloul principal de simplu, s-a calificat în penultimul act la Birmingham după ce a trecut de Katie Boulter în minimum de seturi, scor 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 16 minute de joc. În continuare, pentru calificarea în marea finală, românca se va duela cu învingătoarea partidei dintre Beatriz Haaddad Maia și Camila Giorgi (favorita numărul 3).
  • 5-1. Simona își face cu ceva emoții serviciul, iar Boulter va servi pentru a rămâne în meci.
  • 4-1. Simona Halep mai obține un break și e la doar 2 game-uri distanță de calificarea în semifinală.
  • 3-1. Simona își face serviciul și consolidează break-ul obținut mai devreme.
  • 2-1. Simona Halep obține un break la 0.
  • 1-1. Katie Boulter face imediat rebreak-ul.
  • 1-0. Excelent! Simona Halep începe cu break și setul secund.
  • ÎNCEPE SETUL SECUND!
  • 6-4. Simona Halep își adjudecă manșa inaugurală la mare luptă, după 43 de minute de joc.
  • 5-4. Simona Halep obține primul break al meciului, la cea de-a 4-a minge de break avută.
  • 4-4. Simona Halep profită de erorile adversarei și egalează la 4.
  • 3-4. Boulter își face în continuare serviciul, iar Simona e ținută la distanță pentru moment.
  • 3-3. Simona Halep supraviețuiește și se merge în continuare cu propriul serviciu.
  • 2-3. Katie Boulter are o zi excelentă la serviciu, iar Simona nu poate deocamdată să forțeze break-ul.
  • 2-2. Katie Boulter comite erori neforțate, iar Simona profită și egalează la 2 în deubutul setului întâi.
  • 1-2. Katie Boulter servește excelent, iar Simona a câștigat până acum un singur punct în game-urile de retur.
  • 1-1. Simona Halep salvează 2 mingi de break și își face serviciul în debutul meciului.
  • 0-1. Katie Boulter începe în forță meciul din sferturi.
UPDATE / Începe meciul dintre Simona Halep și Katie Boulter. Britanica va începe meciul la serviciu, la alegerea sportivei noastre.
UPDATE / În curând începe meciul dintre Simona Halep și Katie Boulter, în jurul orei 18.30.
UPDATE / Meciul dintre Simona Halep și Katie Boulter va începe cu întârziere, în jurul orei 18, după închierea duelului dintre Dayana Yastremska și Shuai Zhang.
Știre inițială
Simona Halep a început excelent sezonul de iarbă, câștigând fără emoții partidele cu Lesy Tsurenko și Harriet Dart, din primele două tururi ale turneului WTA 250 de la Birmingham. Halep și-a asigurat deja un mic salt ăn ierarhia WTA, dar ar putea urca și mai mult dacă va câștiga turneul. Sportiva noastră va juca astăzi în sferturi în fața britanicei Katie Boulter, beneficiară a unui wild-card la această competiție.
Primul meci al zilei de pe Terenul Central al competiției le aduce față în față pe Sorana Cîrstea (favorită 6) și Donna Vekic (92 WTA). Partida va începe de la ora 13:00 (ora României). Tot pe terenul central, după întâlnirea dintre Dayana Yastremska și Shuai Zhang, va urma confruntarea dintre Simona Halep (favorită 2) și Katie Boulter (141 WTA). Meciul ar putea începe în jurul orei 17:00 și va fi transmis în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Citește și:

Simona Halep - Katie Boulter, în sferturi la Birmigham, în jurul orei 17:00 | Primul duel direct dintre cele două jucătoare

Simona Halep și Katie Boulter se vor duela pentru prima dată în circuit, iar miza este calificarea în semifinale la Birmigham. Dacă Halep a trecut de Tsurenko și Dart, Boulter a ajuns în sferturi după ce le-a învins pe Alison Riske (35 WTA) și Caroline Garcia (74 WTA), două sportive mult mai bine clasate decât ea.
Boulter ocupă poziția 141 în ierarhia WTA, iar cea mai bună clasare a sa în topul mondial a fost locul 82, în 2019. Fostă număr 10 în lume la junioare, britanica de 25 de ani nu a confirmat la nivel de senioare, unde nu se poate mândri cu mari realizări.
Aceasta nu a trecut niciodată de turul doi la un Grand Slam sau la un turneu de 1000 de puncte, având apariții rare în fazele importante chiar și la turneele mai mici. Ultima astfel de izbândă a fost sfertul de finală de la Nottingham, din 2021. În acest sezon, Boulter a bifat numai două succese pe tablourile principale la turneele WTA până în această săptămână.
Simona Halep participă abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Prima dată se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Simona Halep joacă la Birmingam primele meciuri pe iarbă în ultimii 3 ani. După titlul cucerit în 2019 la Wimbledon, românca nu a mai voluat pe cea mai rapidă suprafață din tenis. În 2020 s-a sărit complet peste sezonul de iarbă din cauza pandemiei, iar anul trecut Simona a fost accidentată în această perioadă a anului.

Simona Halep - Katie Boulter, în sferturi la Birmigham, în jurul orei 17:00 | Românca se simte tot mai bine pe iarbă

După meciul din optimi cu Harriet Dart, Simona Halep s-a arătat încrezătoare pentru ceea ce va urma pentru ea în perioada următoare, subliniind că se simte din ce în ce mai confortabil pe iarbă: "Am acea flacără în mine, nu știu dacă și jocul. Fac tot ce pot de fiecare dată când intru pe teren. Caut să joc cât mai multe meciuri și să regăsesc acea stare de spirit din 2019. Ușor-ușor simt o conexiune cu terenul și mă simt din ce în ce mai bine".
În ceea ce privește adversara de azi, Simona a recunoscut că nu știe prea multe lucruri despre ea, în afara faptului că are un seviciu puternic: "Știu că are un serviciu puternic, așa că va fi dificil de returnat. Fiecare meci e dificil pe iarbă, niciodată nu știi la ce să te aștepți. Voi fi pregătită, sunt aici să dau tot ce am mai bun".
Dacă o va învinge pe Katie Boulter, Simona Halep ar putea juca în semifinale cu Camila Giorgi. Italianca nu a aflat deocamdată cu cine va juca din sferturi, dar va porni ca favorită indiferent de adversară. Aceasta se va alege dintre Beatriz Haddad Maia - Magdalena Frech, al căror meci se va relua azi de la scorul de 6-1, 5-7, 2-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo