Sorana Cîrstea, a șasea favorită de pe tabloul de simplu de la Birmingham, s-a calificat în prima ei semifinală pe iarbă după ce a trecut de jucătoarea de pe locul 92 WTA, Donna Vekic. Românca s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, la capătul unui meci foarte disputat care a durat două ore și 31 de minute de joc.
Pentru calificarea în faza penultimului act, Sorana Cîrstea va primi 11.000 de dolari și 110 puncte în ierarhia WTA de simplu. Pentru un loc în marea finală, Sorana Cîrstea o va avea de înfruntat pe învingătoarea partidei dintre Dayana Yastremska (79 WTA) și Shuai Zhang (54 WTA, favorita numărul 8).
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57

Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în prima ei semifinală pe iarbă, la Birmingham

"Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să îmbunătățești, să ajustezi, să lupți. Cred că învăț să joc pe această suprafață. În finalul setului 1 mi-am spus că nu e vina mea, am spus că nu am scăzut eu nivelul, dar ea a crescut foarte mult nivelul de joc. Mi-am spus că voi juca un meci nou după pierderea primului set, iar că victoria va fi o consecință fericită dacă eu fac ce trebuie pe teren. Este grozavă atmosfera de aici, mă simt ca acasă. Mulțumesc tuturor că ați rămas în această căldură și sper că voi reveni mâine aici ca să produc un tenis și mai bun", a spus Sorana Cîrstea la interviul de după meci.
Pentru Sorana va fi a treia semifinala din acest an, după cele de la Lyon și Istanbul, ambele pierdute. Semifinala de la Birmingham va avea loc sâmbătă, la o oră care nu a fost anunțată momentan de către organizatori.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30