Australianca Ashleigh Barty va încheia actualul sezon din postura de lider al clasamentului mondial, după ce Simona Halep a pierdut duminică în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros. Barty este avantajată în acest context de decizia oficialilor din ATP și WTA, aceea potrivit căreia jucătorilor care nu vor să participe la turnee în 2020 din cauza temei de coronavirus, să nu li se scadă punctele acumulate anterior la turneele aflate în desfășurare.
Barty a ales să nu participe la ultimele două turnee de Grand Slam, US Open şi Roland Garros (Wimbledon a fost anulat), şi nu a mai jucat din luna februarie. Un clip cu australianca a devenit viral după ce Simona Halep a cedat în fața tinerei poloneze, Iga Swiatek, la Roland Garros.

Viral! Cum s-ar fi bucurat Ashleigh Barty când a aflat că rămâne lider mondial

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
În timp ce Simona Halep juca în optimi la Roland Garros, Barty, care a atins semifinalele turneului Australian Open în ianuarie, se afla în tribunele stadionului Gabba, susţinându-şi echipa favorită, Richmond Tigers, învinsă de Brisbane Lions în play-off-ul campionatului de fotbal australian. O înregistrare cu Barty ridicată în picioare, cu pumnul în aer şi un pahar de bere în cealaltă mână a apărut în social media din Australia, iar fanii au preluat imaginile și le-au distribuit peste tot pe rețelele de socializare.
Videoclipul cu pricina a primit cele mai multe reacții în momentul în care fanii au interpretat că reacția australiencei a venit după ce a aflat că Simona a pierdut și deci, că ea va continua pe locul 1 WTA. Campioana noastră era obligată să câştige titlul la Roland Garros pentru a o depăşi pe australiancă în clasament.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02