Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep e în sferturi la Moscova, după o prestație solidă! Adversară dificilă în runda următoare

Alex Masgras

Actualizat 21/10/2021 la 20:46 GMT+3

Simona Halep s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Moscova, după ce a trecut în 2 seturi de Veronika Kudermetova, scor 6-1, 7-6 (4)

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep continuă să impresioneze la Kremlin Cup, unde s-a calificat în sferturile de finală, după o nouă prestație foarte solidă. Sportiva noastră a început în forță duelul cu Veronika Kudermetova și s-a desprins repede la 4-0. Rusoaica a echilibrat ulterior disputa, însă a fost prea târziu, Halep adjudecându-și primul set cu 6-1, după numai 34 de minute.
Setul secund a început în aceeași notă, cu Simona pe tot terenul și adversara greșind constant atunci când a încercat lovituri decisive. Românca s-a desprins la 2-0, iar apoi a urmat o sarabandă de break-uri, rusoaica mărindu-și evident nivelul jocului și dând impresia că poate răsturna soarta partidei. Setul secund s-a decis în tie-break, iar experiența Simonei s-a văzut în momentele importante, românca impunându-se în final cu 6-1, 7-6 (4), la capătul a o oră și 45 de minute de joc.
Așadar, Simona a obținut o nouă victorie la turneul pe care l-a câștigat în 2013 și continuă să spere la repetarea performanței din acel an. Acesta este abia al 3-lea turneu din 2021 la care românca atinge sferturile de finală. Precedentele două au fost Australian Open, unde a pierdut cu Serena Williams, respectiv Stuttgart, unde a cedat în semifinale contra Arynei Sabalenka.

Simona Halep - Maria Sakkari, în sferturile de finală de la Moscova

În runda următoare, Simona va juca împotriva Mariei Sakkari (7 WTA), care a trecut în optimi de Anna Kalinskaya (125 WTA), rusoaica abandonând la scorul de 6-2, 1-0 pentru jucătoarea elenă.
Lupta pentru un loc în careul de ași se anunță una complicată pentru Halep, adversara sa fiind în cea mai bună formă a carierei, ajungând în acest an în semifinale atât la Roland Garros, cât și la US Open. Prin calificarea în sferturi la Moscova, Sakkari și-a asigurat prezența la Turneul Campionelor de la Guadalajara, semn că a avut un sezon de excepție.
Simona Halep și Maria Sakkari nu s-au mai duelat până acum în circuit, astfel că partida va fi cu atât mai interesantă. Confruntarea dintre Simona Halep și Maria Sakkari va fi a 3-a a zilei de vineri pe arena centrală din complexul din capitala Rusiei și va începe în jurul orei 16:30.
Tabloul sferturilor de finală de la Moscova
  • Simona Halep - Maria Sakkari
  • Aryba Sabalenka - Ekaterina Alexandrova
  • Marketa Voundrousova - Anastasia Pavlyuchenkova
  • Anett Kontaveit - Garbine Muguruza

Simona Halep - Veronika Kudermetova LIVE TEXT

Setul 2
  • 7-6 / Simona a profitat de experiența superioară în astfel de momente și s-a impus cu 7-4, obținând biletele pentru sferturile de finală.
  • 6-6 / Kudermetova câștigă pe propriul serviciu și setul doi se va decide la tie-break.
  • 6-5 / Simona își face și ea serviciul fără emoții și rămâne în față.
  • 5-5 / Kudermetova rezistă presiunii și face un game perfect, trimițând setul în prelungiri.
  • 5-4 / Simona își face serviciul și este la un singur game distanță de victorie.
  • 4-4 / Kudermetova egalează din nou, după un game în care Simona a condus cu 30-0.
  • 4-3 / Simona depășește momentul mai greu și revine în avantaj, după un game de serviciu foarte bun.
  • 3-3 / Kudermetova reușește un game alb și egalează situația pe tabelă! Nivelul de joc al Simonei a scăzut în ultimele minute.
  • 3-2 / Sarabanda break-urilor continuă! Rusoaica a câștigat din nou pe serviciul Simonei și rămâne în meci.
  • 3-1 / Simona câștigă un game maraton, în care ambele jucătoare au avut șanse multimple. Românca a fructificat a 5-a șansă de break și rămâne în față pe tabelă.
  • 2-1 / Primul scurtcircuit în jocul Simonei. Kudermetova câștigă prima dată contra serviciului.
  • 2-0 / Turul de forță al Simonei continuă. Românca se desprinde și în setul doi, după un nou game impecabil la retur.
  • 1-0 / Simona începe excelent și setul secund, câștigând fără probleme pe propriul serviciu.
Setul 1
  • 6-1 / Halep încheie cu break primul set.
  • 5-1 / Simona își face fără probleme serviciul și etse la un game distanță de câștigarea primului set.
  • 4-1 / Kudermetova ajunge și ea pe tabelă, după un game în care Halep a ratat 4 mingi de break.
  • 4-0 / Simona revine de la 0-30 și își trece încă un game în cont.
  • 3-0 / Halep reușește încă un break grație unui joc perfect de pe fundul terenului! Kudermetova încearcă adesea să lovescă decisiv, dar greșește foarte des.
  • 2-0 / Simona Confirmă break-ul și se desprinde pe tabelă! Românca a făcut 2 duble greșeli, dar a rezistat bine în raliuri și a constrâns-o pe rusoaică să greșească.
  • 1-0 / Simona începe perfect meciul, câștigând primul game contra serviciului.
A început partida de la Moscova.
Știrea inițială
După victoria de ieri în fața Anastasiei Potapova (68 WTA), scor 6-1, 6-4, Simona Halep își continuă parcursul din cadrul turneului WTA 500 de la Moscova. Pentru un loc în sferturile de finală, cea mai bună jucătoare din România va întâlni o altă jucătoare din Rusia, Veronika Kudermetova (32 WTA), nu mai devreme de ora 18:30.
Rusoaica în vârstă de 24 de ani a trecut în turul precedent cu emoții de conaționala sa, Oksana Selekhmeteva (238 WTA). Jucătoarea de 18 ani a câștigat primul set cu 6-4 și a reușit să trimită actul secund până la tiebreak, acolo unde a pierdut cu 3-7.
După un set al doilea în care cele două jucătoare nu și-au pierdut serviciul, a urmat un set decisiv cu nu mai puțin de 7 break-uri. În cele din urmă, lipsa de experiență și-a spus cuvântul în fața lui Selekhmeteva, iar Kudermetova s-a impus cu 6-4, obținând calificarea în optimile de finală după o partidă care a durat 2 ore și 22 de minute.

Singura întâlnire directă a fost câștigată de Simona Halep

La începutul acestui an, în turul al treilea de la Australian Open, cele două jucătoare au disputat singura partidă directă de până acum. Atunci, Simona Halep a trecut fără probleme de jucătoarea din Rusia, câștigând partida cu 6-1, 6-3, după doar o oră și 19 minute.
În cazul în care va trece de Kudermetova, Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală pe câștigătoarea partidei dintre Maria Sakkari (7 WTA) și Anna Kalinskaya (125 WTA).
Întrebată dacă se gândește la câștigarea titlului de la Moscova, Simona Halep a spus că nu se gândește la acest lucru după accidentările pe care le-a avut în acest an, dar nu exclude această variantă, după ce aceasta a câștigat trofeul din capitala Rusiei și în 2013: "E greu să mă gândesc la titlu în acest moment pentru că am fost accidentată în acest sezon, încă nu am ritmul necesar pentru meciuri lungi cosnecutive, dar totul e posibil. Îmi place enorm să joc aici, am amintiri foarte frumoase din 2013 de aici", spus Simona Halep la finalul partidei cu Potapova.
Pentru calificarea în optimile de finală, Simona Halep a primit un cec în valoare de 8200 de dolari și 55 de puncte WTA.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo