Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek critică organizatorii americani: "Nu înțeleg de ce jucăm cu mingi diferite"

Alex Masgras

Publicat 18/08/2022 la 16:42 GMT+3

Iga Swiatek a criticat organizatorii de la US Open pentru decizia de nu folosi aceleași mingi pe care le folosesc și băieții la New York și la turneele premergătoare ultimului Grand Slam al anului.

Iga Swiatek of Poland talks to the media after defeating Sloane Stephens of the United States in her second round match on Day 5 of the Western & Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 17, 2022 in Mason, Ohio

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, liderul WTA, nu s-a ferit să critice organizatorii de la US Open pentru decizia de a folosi mingi diferite în circuitul feminin la turneele din America de Nord. US Open este singurul turneu de Grand Slam în care se folosesc mingi diferite în turneul feminin.
La feminin, mingile sunt mai ușoare, iar Swiatek a dezvăluit că mai multe jucătoare sunt deranjate de acest lucru:
"Facem mai multe greșeli cu aceste mingi, cu siguranță. Nu cred că este prea plăcut de urmărit, nu știu de ce folosim alte mingi. În urmă cu 15 ani, poate că femeile aveau mai multe accidentări la cot din cauza mingilor mai grele și de aceea le-au schimbat. Dar acum suntem pregătite din punct de vedere fizic și nu cred că s-ar mai întâmpla aceste lucruri.
Cred că este foarte greu să controlezi aceste mingi, dar toată lumea joacă în aceste condiții, trebuie să ne obișnuim cu ele. Nu înțeleg de ce sunt diferite, sincer", a spus Iga Swiatek după victoria în fața lui Sloane Stephens de la Cincinnati.
Citește și:

Swiatek a discutat cu președintele WTA despre această situație

Nu doar Iga Swiatek s-a plâns de mingile de la US Open. Fostul antrenor al lui Ash Barty a spus în trecut că jucătoarea sa nu poate câștiga niciodată turneul de la New York, tocmai din această cauză. Ashleigh Barty s-a retras din tenis, iar tripla câștigătoare de Grand Slam nu a reușit niciodată să treacă de optimi la Flushing Meadows.
Iga Swiatek a dezvăluit că a vorbit cu Steve Simon, președintele WTA, despre această situație:
"Știu că multe jucătoare se plâng de acest lucru, multe dintre ele chiar din Top 10. Eu și Paula Badosa am vorbit cu Steve despre această schimbare. Nu cred că ar fi o problemă, sunt produse de aceeași companie. Poate ar trebui să punem și mai multă presiune. Nu am mai făcut asta în ultima vreme din cauza războiului din Ucraina și m-am concentrat pe alte lucruri", a mai spus Swiatek.
Iga Swiatek va juca în această seară pentru un loc în sferturile de finală de la Cincinnati contra lui Madison Keys, numărul 24 WTA. Swiatek și Keys s-au mai întâlnit de două ori până acum în circuitul WTA, iar jucătoarea poloneză s-a impus de fiecare dată, fără să piardă set.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo