Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu am arătat emoție!" Emma Răducanu, după ce a eliminat doi foști lideri mondiali din WTA

Andrei Nicolae

Actualizat 18/08/2022 la 11:38 GMT+3

Emma Răducanu a trecut ieri de Victoria Azarenka în turul al doilea al Masters-ului de la Cincinnati și s-a calificat astfel în optimile competiției. Victoria în fața bielorusei a venit la o zi distanță după ce britanica s-a impus în fața Serenei Williams, ambele adversare ale Emmei având statutul de foști lideri mondiali în circuitul WTA.

Emma Raducanu of Great Britain celebrates defeating Victoria Azarenka of Belarus during her second round match on Day 5 of the Western & Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 17, 2022 in Mason, Ohio.

Credit imagine: Getty Images

Tenismena de 19 ani a dominat-o total pe Azarenka, câștigând partida cu scorul de 6-0, 6-2. Britanica a tranșat primul set în doar 27 de minute, perioadă în care bielorusa a câștigat doar trei puncte pe propriul serviciu, comparativ cu 16 ale Emmei.
Prima parte a partidei a reprezentat doar al zecelea set pierdut la zero de Azarenka în întreaga sa carieră de 19 ani, în care a acumulat aproximativ 800 de meciuri. Emma a început foarte bine și al doilea set, cu două break-uri, care au dus partida la 4-0 în doar câteva minute.
Azarenka a reușit în cele din urmă că își câștige serviciul de două ori și a dus meciul până la 5-2, unde a avut două mingi de break. Bielorusa nu a reușit însă să le gestioneze, iar Emma a întors scorul și s-a impus la final.
Citește și:

Ce a spus Emma la finalul partidei?

Britanica a reușit astfel să treacă în două partide consecutive de două jucătoare care s-au aflat la un moment dat în topul clasamentului WTA, Serena Williams și Victoria Azarenka. Emma a vorbit despre cum a gestionat cele două întâlniri.
"Cred că am realizat în ultimul an că oamenii vor vorbi indiferent de ce faci. Lucrurile pe care le fac poate sunt mai amplificate de situația mea. Dar am învățat cum să mă concentrez.
Nu am arătat emoție [în cele două partide], nu am fost prea sus sau prea jos, am fost la un singur nivel și cred că asta a ajutat. Am jucat un meci foarte bun cu siguranță. A trebuit să rămân focusată pe parcurs și am fost mulțumită de cum m-am descurcat", a declarat Emma, citată de eurosport.co.uk.
Emma Răducanu continuă parcursul la Cincinnati, unde o va întâlni în optimi pe Jessica Pegula în această nopte, în jurul orei 02:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo