Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep va avea o altă adversară în primul tur la Cincinnati, după ce Muchova s-a retras! Ora disputei

Nicu Savin

Publicat 16/08/2022 la 07:14 GMT+3

Simona Halep trebuia să o înfrunte astăzi pe Karolina Muchova, în primul tur al turneului WTA 1000 de la Cincinnati, dar jucătoarea din Cehia s-a retras. Astfel, românca va juca împotriva Anastasiei Potapova, care a ajuns pe tablou din postura de lucky looser. Partida va avea loc în noaptea de marți spre miercuri și va începe în jurul orei 00:00.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a avut o săptămână de vis la Toronto, unde a câștigat al 24-lea titlu WTA din carieră. Românca este pe locul 6 în lume în acest moment și are de gând să continue asaltul spre fruntea clasamentului WTA, lucru care s-ar putea întâmpla cu un parcurs bun la Cincinnati.
În primul tur, Simona trebuia să o înfrunte pe Karolina Muchova, cea pe care o învinsese în runda inaugurală de la Wimbledon, dar jucătoarea din Cehia a declarat forfait înainte de startul turneului, din cauza unor probleme medicale.
Ca atare, Anastasia Potapova va fi prima adversară a Simonei la turneul din SUA. Rusoaica a pierdut în ultimul tur al calificărilor în fața Annei Kalinskaya, dar va juca pe tabloul principal din postura de lucky looser.
Meciul dintre Simona Halep și Anastasia Potapova va fi primul al zilei pe terenul 3 al complexului de la Cincinnati și nu va începe mai devreme de ora 00.00 (ora României).
Citește și:

Simona Halep - Anastasia Potapova, în primul tur la Cincinnati | Românca, favorită certă

Simona Halep și Anastasia Potapova s-au mai duelat de două ori în circuit până acum, în 2021, românca învingând categoric în ambele dispute. Prima a avut în 16-imile de la Melbourne Summer Set, când Simona s-a impus cu un dublu 6-4, iar cea de-a 2-a în primul tur de la Moscova, sportiva noastră câștigând atunci cu 6-1, 6-4.
Anastasia Potapova are 21 de ani și ocupă poziția 54 în clasamentul WTA (48 a fost cel mai bun loc din carieră). Rusoaica are un titlu WTA în Palmares, câștigat în acest an la Istanbul, dar și alte 3 finale pierdute, la Moscova și Tashkent, în 2018, respectiv la Praga, luna trecută.
Dacă va trece de Potapova, Simona o va întâlni în turul secund al turneului din Ohio pe Veronika Kudermetova (20 WTA), cea care s-a impus în partida din primul tur contra cehoaicei Barbora Kerjcikova (19 WTA), scor 6-3, 6-3.
Simona Halep și Veronika Kudermetova s-au întâlnit de trei ori până acum, iar românca s-a impus de fiecare dată. Ultima oară s-au întâlnit la începutul acestui an, atunci când Simona Halep a învins-o pe Kudermetova cu 6-2, 6-3, în ultimul act al turneului Melbourne Summer Set.
Simona Halep va încerca în această săptămână să câștige pentru prima oară și turneul de la Cincinnati. Până acum, dubla câștigătoare de Grand Slam a ajuns de trei ori în ultimul act al turneului din Ohio, dar a fost învinsă de fiecare dată (2015 - Serena Williams, 2017 – Garbine Muguruza și 2018 – Kiki Bertens).
Competiția masculină de la Cincinnati este în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo