Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

În iulie pierdea cu David Ionel la Iași, acum e campion la Cincinnati! Succes nebun al lui Borna Coric cu Tsitsipas

Bianca Dumitru

Publicat 22/08/2022 la 07:27 GMT+3

Borna Coric s-a impus în finala turneului Masters 1000 de la Cincinnati, învingându-l în două seturi pe Stefanos Tsitsipas pentru a-și adjudeca al treilea titlu din carieră.

Rezumatul finalei masculine de la Cincinnati, dintre Tsitsipas și Coric

Borca Coric a cucerit noaptea trecută primul său trofeu Masters 1000 din carieră (al treilea în total), după ce l-a învins în finala turneului de la Cincinnati pe Stefanos Tsitsipas, în două seturi, scor 6-7 (0), 2-6, după o oră și 58 de minute de joc.
Croatul, care fusese învins în iulie în primul tur al turneului challenger de la Iași, de David Ionel, scor 4-6, 2-6, a avut o săptămână de vis în America, reușind să treacă de Lorenzo Musetti, Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Felix Auger-Aliassime și Cameron Norrie. Singurul în fața căruia a cedat un set a fost Nadal, pe care l-a învins cu 7-6 (9), 4-6, 6-3.
În urma succesului de la Cincinnati, Borna Coric a intrat în istoria tenisului drept cel mai slab clasat jucător care se impune într-un Masters. Croatul de 25 de ani a ocupat până în prezent locul 152 ATP și a doborât astfel recordul lui Roberto Carretero, care se impusese de pe locul 143 mondial, în 1996, la turneul de la Hamburg.
După victoria obținută noaptea trecută, Coric va urca până pe locul 29 mondial, urmând a avea statut de favorit la US Open.
Citește și:

Tsitsipas, într-a șasea finală de Masters 1000

În ceea ce îl privește pe Stefanos Tsitsipas, grecul este într-o formă foarte bună și a demonstrat asta calificându-se în cea de-a șasea finală de Masters 1000 din carieră, prima pe hard din 2018.
Aceasta a fost și a cincea finală disputată de sportivul de pe locul 7 ATP în acest an, în care s-a impus în două dintre competițiile în care a ajuns până în ultimul act.
Printre sportivii pe care Tsitsipas i-a învins în ultima săptămână la Cincinnati, se remarcă Daniil Medvedev, liderul ATP, de care a trecut în trei seturi, scor 6-7 (6), 6-3, 3-6. Aceasta a fost a treia victorie pe care grecul a obținut-o în meciurile directe cu Medvedev, a doua pe hard.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo