Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, OUT în turul 2 la Cincinnati! Borna Coric îl conduce acum la "directe" pe "Matador"

Irina Aldea

Actualizat 18/08/2022 la 09:48 GMT+3

Rafael Nadal a fost așteptat de toată lumea la Cincinnati să aibă un parcurs foarte bun. În turul 2 s-a confruntat cu Borna Coric, care a produs marea surpriză și l-a eliminat pe favoritul numărul 2 din turneu.

Borna Coric, victorie uriașă în turul 2 la Cincinnati! Croatul l-a eliminat pe Nadal în 3 seturi

Ajuns la vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal, care a câștigat titlul de la Cincinnati în 2013, a jucat primul său meci după mai bine de o lună, după ce s-a retras cu o accidentare abdominală din semifinala de la Wimbledon împotriva lui Nick Kyrgios. Borna Coric i-a stricat miercuri revenirea lui Rafael Nadal, după o absență de cinci ani de la Mastersul ATP de la Cincinnati, printr-o victorie surprinzătoare cu 7-6 (11/9), 4-6, 6-3 în turul al doilea.
Nadal a început sezonul cu trei titluri și 20 de victorii consecutive, dar se va prezenta la US Open cu doar un singur meci disputat pe hard. Apariția nocturnă a celui mai titrat tenismen din istorie (ATP) a fost întreruptă timp de o oră și un sfert din cauza ploii în primul set. Odată reveniți, cei doi s-au luptat într-un tie-break în primul set, care a durat mai bine de un sfert de oră.
CITEȘTE ȘI:

Borna Coric, victorie surprinzătoare la Cincinnati în fața lui Rafael Nadal

Nadal a ratat două mingi de set pe propriul serviciu și a trebuit să salveze două mingi de set pentru Coric. Dar la a treia oportunitate a croatului, Nadal a cedat setul după o oră și un sfert făcând o dublă greșeală care l-a costat enorm. Nadal a avut apoi nevoie de alte 75 de minute pentru a echilibra meciul, grație unui break în al șaptelea game al setului secund, trimițând partida în decisiv.
Spaniolul a intrat în dificultate când și-a pierdut serviciul la 2-4 în setul 3, lăsându-i lui Coric șansa de a se distanța decisiv. Croatul, care a suferit anul trecut o operație la umărul drept, a obținut victoria în mai puțin de 3 ore: "A fost foarte, foarte special", a declarat Coric. "Nu am fost în circuit în ultimii doi ani, am fost accidentat. Nu am jucat pe o scenă mare. Așteptam cu nerăbdare să joc acest meci. Totul a fost un fel de nebunie, aș spune".
Acum, Borna Coric îl conduce pe Rafael Nadal la întâlnirile directe, fiind printre puținii care se pot lăuda cu un bilanț favorabil pe teren în fața marelui campion spaniol. Doar Novak Djokovic și Nikolay Davydenko au mai reușit să-l învingă de mai multe ori pe Nadal în 5 sau mai multe întâlniri.
Întâlnirile dintre Borna Coric și Rafael Nadal
  • Cincinnati 2022, victorie Coric 7-6 (9), 4-6, 6-3
  • Montreal 2017, victorie Nadal 6-1, 6-2
  • Cincinnati 2016, victorie Coric 6-1, 6-3
  • US Open 2015, victorie Nadal 6-3, 6-2, 4-6, 6-4
  • Basel 2014, victorie Coric 6-2, 7-6 (4)
Turneul Masters de la Cincinnati se desfășoară săptămâna aceasta în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo