Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz s-a săturat: discurs tranșant, după calificarea în finală la Cincinnati: "Nu sunt de acord"

Nicu Savin

Actualizat 20/08/2023 la 08:50 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala Mastersului de la Cincinnati. Liderul mondial l-a învins pe Hubert Hukacz în penultimul act, scor 2-6, 7-6(4), 6-3, după ce a salvat o minge de meci. La conferința de presă de după meci, ibericul a avut un discurs tranșant cu privire la comparațiile cu oamenii din "Big 3", subliniind că vrea să-și creeze propria identitate.

Alcaraz, lecție de supraviețuire la Cincinnati! L-a învins pe Hurkacz după ce a salvat minge de meci

Carlos Alcaraz are una dintre cele mai intense săptămâni din carieră. Liderul mondial s-a calificat în finala Mastersului de la Cincinnati, după 4 victorii în 3 seturi la competiția din Ohio. În semifinale, ibericul l-a învins pe Hubert Hurkacz, scor 2-6, 7-6(4), 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Alcaraz a fost cu spatele la zid în setul secund, când polonezul a avut minge de meci. Ibericul a salvat-o și apoi nu a mai făcut niciun pas înapoi, calificându-se pentru prima dată în carieră în ultimul act de la Cincinnati.
La conferința de presă de după meci, liderul mondial a subliniat că nu se simte deloc obosit, chiar dacă a petrecut mai bine de 10 ore pe teren în cele 4 partide pe care le-a jucat până acum: "Oamenii ar putea crede că sunt epuizat, dar adevărul este că mă simt foarte bine. Mă simt grozav, îmi revin foarte bine datorită kinetoterapeutului după fiecare meci și simt că parcă acum ar trebui să înceapă turneul.".

Carlos Alcaraz, sătul să fie comparat cu Nadal, Federer și Djokovic

Performanțele remarcabile ale ibericului îi determină pe mulți specialiști să-l compare tot mai mult cu cei mai buni jucători din ultimii 20 de ani: Rafa Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic, dar acest lucru pare să-l deranjeze. Carlitos a punctat că nu este de acord cu aceste asemănări, subliniind că dorește să-și creeze propria indetitate în tenisul mondial, ceea ce dovedește o personalitate extrem de puternică.
"Evident că este întotdeauna drăguț când cineva ca Novak, de exemplu, spune că am lucruri bune de la Rafa sau Roger, dar nu sunt în totalitate de acord cu asta pentru că mereu spun că vreau să fiu eu însumi. Nu am încercat niciodată să imit stilurile sau personalitatea celor de la Big 3, ci să-micreez propria identitate. Cred că am caracteristici care sunt doar ale lui Carlos Alcaraz", a punctat liderul mondial, citat de puntodebreak.com.
Carlos Alcaraz va juca în marea finală de la Cincinnati împotriva lui Novak Djokovic, care a trecut în două seturi foarte disputate de Alexander Zverev, scor 7-6(5), 7-5. Cei doi se vor afla față în față pentru a 3-a oară consecutiv la turneele la care au participat împreună. Nole s-a impus în semifinalele de la Roland Garros, iar Carlitos a câștigat dramatic ultimul act de la Wimbledon. Acum, cei mai buni jucători din lume vor juca pentru prima dată pe hard, și nu orcicum, ci cu trofeul pe masă.
Finala de la Cincinnati dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic va fi în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport de la ora 23:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo