Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Diferența înfricoșătoare dintre Djokovic și Alcaraz la Cincinnati.Statistica ce ar trebui să îi dea de gândit ibericului

Maria Olteanu

Actualizat 19/08/2023 la 18:20 GMT+3

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz au ajuns în penultimul act al Masters-ului de la Cincinnati și sunt la un joc distanță de a reedita întâlnirea din finala de la Wimbledon. Modul în care au ajuns până în semifinale diferă uriaș, iar statistica ce rezultă din timpul petrecut pe teren ar trebui să îi dea de gândit liderului ATP.

Novak Djokovic, calificare la pas în semifinale la Cincinnati! Sârbul l-a surclasat pe Taylor Fritz

Novak Djokovic s-a calificat sâmbătă dimineața în semifinalele turneului de la Cincinnati, după un succes la pas obținut în sferturi în fața lui Taylor Fritz. Liderul ATP, Carlos Alcaraz, a ajuns și el în penultimul act al competiției, însă mult mai greu, având nevoie de trei seturi pentru a-l depăși pe Max Purcell. Cei doi mai au un pas până la marea finală a Mastersului de la Cincinnati, în ceea ce ar putea fi o reeditare a finalei de la Wimbledon, adjudecată atunci de jucătorul iberic.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Așadar, Carlos Alcaraz - Novak Djokovic este finala așteptată de toți la Cincinnati, acolo unde cei doi vor evolua azi, în direct pe Eurosport, în faza semifinalelor. Sârbul a petrecut cu aproape 5 ore și jumătate mai puțin pe teren, în această săptămână, la turneul american.
La o lună de la ultimul act de la Wimbledon, câștigat de Alcaraz în fața lui Djokovic, în set decisiv, cei doi mari jucători din fruntea clasamentului ATP pot fi din nou față în față. Și de această dată într-o finală, la un turneu din categoria ATP 1000. Primii doi clasați în ierarhia mondială joacă azi în semifinale la Cincinnati, dar au avut parcursuri total diferite.
Înaintea semifinalelor o statistică arată o diferență "înspăimântătoare" între cei doi jucători, un detaliu care ar trebui să îi dea de gândit liderului ierarhiei mondiale, în drumul său spre un nou trofeu.
Traseele celor doi jucători până în semifinale au fost diferite. Dacă Djokovic nu a avut emoții în a avansa în competiție, Alcaraz a ajuns în penultimul act cu toate cele trei victorii după set decisiv, lucru care nu este deloc pe placul său și care ar trebui să îl avertizeze că este ceva ce nu merge bine în jocul prestat.
Victoriile obținute în fața lui Alejandro Davidovich Fokina (sârbul s-a retras la 6-4), Gaël Monfils și Taylor Fritz au făcut ca Novak Djokovic să petreacă doar 2 ore și 55 de minute pe teren pentru a se califica în semifinale la turneul de 1000 de puncte, de la Cincinnati. Asta înseamnă cu 5 ore și 27 de minute mai puțin decât Carlos Alcaraz, care a luptat timp de 8 ore și 22 de minute pentru a avansa în semifinale, în trei jocuri toate de trei seturi. Ca atare, într-o eventuală finală, e de așteptat ca sârbul să fie ceva mai proaspăt și să fie favorit pentru o revanșă după Wimbledon 2023.
Numărul 1 mondial a reușit doar victorii în trei seturi în fața lui Jordan Thompson, Tommy Paul și Max Purcell, până să ajungă în penultimul act.
De asemenea, Djokovic a jucat mult mai puțin decât Alexander Zverev, adversarul său din semifinale, și Hubert Hurkacz. Cei doi din urmă, după ce au jucat și un meci în plus, au petrecut totuși mai puțin timp pe teren decât liderul ierarhiei mondiale.
Programul semifinalelor de la Cincinnati
  • Ora 22:00 - Carlos Alcaraz - Hubert Hurkacz (2-0 la întâlniri directe)
  • Ora 1:00 - Alexander Zverev - Novak Djokovic (4-7 la întâlniri directe)
CITEȘTE ȘI:

"S-A ÎNTORS ROATA" PENTRU DJOKOVIC! REALIZAREA INCREDIBILĂ ATINSĂ DE NOLE LA CINCINNATI

Novak Djokovic este din ce în ce mai aproape de finala turneului de la Cincinnati, după ce a trecut în sferturi de unul dintre favoriții publicului, Taylor Fritz. Tenismenul sârb s-a impus în minimum de seturi, la capătul unei ore și două minute de joc.
Actul inaugural a fost tranșat în doar 21 de minute de Nole și s-a încheiat cu scorul de 6-0, iar în setul secund Fritz a opus mai multă rezistență, însă cu toate acestea a pierdut cu 4-6. Grație victoriei sale în fața americanului, Djokovic nu doar că a acces în semifinalele de la Cincinnati, dar a și atins o bornă remarcabilă.
Prin intermediului primului set câștigat de Nole, sârbul a devenit doar al doilea jucător care reușește să se impună la 0 într-un act inaugural la Cincinnati în fața unui adversar care se află în Top 10 ATP, de la implementarea competițiilor Masters 1000 în 1990. Singurul tenismen care a mai reușit acest lucru a fost Roger Federer în 2012, când l-a învins în finala turneului din Statele Unite chiar pe Novak Djokovic. Atunci, sârbul era favoritul cu numărul 2 și a fost înfrânt cu scorul de 0-6, 6-7.
Astfel, Nole a fost implicat în ambele partide care au marcat istoria turneului american, o dată ieșind cu capul plecat, dar de cealaltă dată fiind victorios. Astfel, se poate spune că "s-a întors roata" pentru sârb, care a atins aceeași bornă care fusese în premieră realizată chiar împotriva sa.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo