Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

10 concluzii după turneul Masters 1000 de la Cincinnati! Urmează ultimul Grand Slam din 2023, US Open

Maria Olteanu

Actualizat 21/08/2023 la 18:19 GMT+3

Turneul Masters de 1000 de puncte de la Cincinnati s-a terminat noaptea trecută, după un meci epic în finala masculină între primii doi cei mai buni jucători la nivel mondial, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic. Sârbul și-a luat revanșa după titlul pierdut la Wimbledon, la capătul unui meci fabulos. Pe tabloul feminin, Cori Gauff a ridicat trofeul. Iată mai jos 10 concluzii după ediția din acest an.

Djokovic, campion la Cincinnati, după probabil cel mai tare meci din istoria recentă

Doar o săptămâna ne mai desparte până la startul ultimului turneu de Grand Slam din 2023, US Open. Înaintea competiției care va debuta pe 28 august, la finalul săptămânii trecute am aflat câștigătorii turneului de categorie 1000 de la Cincinnati.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO
La masculin, am avut parte de finala mult-așteptată, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic oferind un nou duel stelar, de trei seturi, cu dramatism și răsturnări de situație în ceea ce probabil a fost cea mai frumoasă partidă văzută în ultimul timp.
Jucătorul sârb și-a luat revanșa după finala pierdută acum cinci săptămâni, la Wimbledon, iar toți fanii sportului alb se așteaptă ca cei doi uriași să se reîntâlnească și în ultimul act de la US Open.
La feminin, Cori Gauff a câștigat în premieră un turneu de WTA 1000, după ce s-a impus în finala de la Cincinnati, scor 6-3, 6-4 în fața finalistei de la Roland Garros, Karolina Muchova. În semifinale reușise să o elimine din competiție pe liderul ierarhiei mondiale, Iga Swiatek.
Iată mai jos o analiză în 10 puncte realizată de jurnaliștii de la Punto de Break a ceea ce a însemnat turneul de la Cincinnati atât pe tabloul feminin, cât și pe tabloul masculin, pentru a vedea cum au influențat ultimele zile ceea ce va urma la US Open 2023.

Concluziile după ediția din 2023 a turneului de la Cincinnati

O săptămână de neuitat a fost trăită la Cincinnati, atât în competiția fetelor, cât și în competiția băieților, un preludiu ideal pentru US Open 2023. Marii protagoniști au fost, de departe, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, amândoi față în față într-un duel antologic în ultimul act, la capătul căruia sârbul a câștigat titlul. La feminin, Cori Gauff a fost încoronată campioană meritată, după o prestație excelentă, care i-a adus primul titlu de WTA 1000 din carieră, la doar 19 ani.
O mulțime de emoții greu de descris s-au trăit în ultima săptămână în Ohio, centrul nevralgic al tenisului mondial. Mastersul de 1000 de puncte de la Cincinnati va rămâne pentru totdeauna în memorie datorită finalei impresionante în care Novak Djokovic și Carlos Alcaraz au făcut cinste sportului, în timp ce modul în care Cori Gauff și-a inaugurat recordul de titluri majore la WTA 1000 Cincinnati 2023 ar putea fi un avertisment cu privire la începutul unei noi ere, în care maturizarea acestei vedete în devenire îi va permite să lupte pentru glorie cu mai multe arme.
Iată mai jos rezumatul turneului de la Cincinnati în 10 concluzii, câte 5 pentru fiecare tablou.
1. Djokovic și Alcaraz, o rivalitate incitantă de care merită să ne bucurăm
Rivalitatea uriașă care se naște între sârb și iberic este gata să ofere episoade de neșters în istoria tenisului.
Alternanțele constante, tenisul colosal arătat de cei doi și capacitatea de a întoarce duelurile în momente imposibile stau la baza unei confruntări directe care merită savurată din plin, cu atât mai mult cu cât că nu vom mai avea prea multe ocazii de a-i vedea împreună, de-o parte și de alta a fileului, în anii care vor urma, dată fiind diferența de 16 ani dintre ei.
2. Novak Djokovic, printre cei mai mari sportivi din toate timpurile
Este timpul să uităm cine este GOAT în tenis pentru a duce numele lui Djokovic într-o altă dimensiune și a-l lua în considerare ca unul dintre acei sportivi care fac istorie și inspiră multe generații.
Felul în care a depășit orice obstacol, felul în care a ieșit mai puternic din situații extreme arată forța sa interioară fabuloasă și dimensiunea uriașă a unuia dintre cei mai mari sportivi contemporani. Va recâștiga cel mai probabil locul 1 în clasamentul mondial la US Open 2023, unde are de îndeplinit o simplă formalitate pentru asta: victorie într-un singur meci.
3. Carlos Alcaraz, înfrângeri care vor duce la gloria eternă
Tânărul jucător din Murcia trebuie să își asume că la 20 de ani se află încă într-un proces de perfecționare continuă și că experiențe precum cea pe care a avut-o împotriva lui Novak nu vor face decât să îl întărească pentru viitor.
El a înfruntat unul dintre cei mai buni jucători din istorie și a fost la un pas de a-l învinge, așa cum făcuse deja în finala de la Wimbledon, după o revenire de vis.
Înfrângerea de la Cincinnati îl va apăsa foarte mult pentru câteva ore, mai ales că a avut cândva și minge de meci, dar are multe lucruri pozitive din care poate învăța după o săptămână de concurs.
4. Alexander Zverev continuă să progreseze
Faptul că a reușit să îl învingă pe Medvedev și să revină în semifinalele unui turneu major arată că germanul este pe drumul cel bună pentru a reveni în zona nobilă a clasamentului și a fi din nou un candidat serios pentru câștigarea turneelor de Grand Slam.
5. Îndoieli neașteptate din partea lui Medvedev și neîncredere clară în restul candidaților
Existau mari așteptări cu privire la ceea ce ar putea face Daniil Medvedev în acest turneu, dar nivelul său de tenis a fost destul de dezamăgitor, aproape la fel de mult ca și cel al oamenilor din linia a doua, Ruud, Tsitsipas, Rublev sau Rune, care nu au reușit să etaleze jocul așteptat și să ajungă la nivelul dorit înainte de US Open.
6. Cori Gauff, un punct de cotitură într-o carieră destinată gloriei
Pare de necrezut că mulți o considerau pe Gauff o jucătoare care a stagnat. La 19 ani, Coco a inaugurat un palmares care va crește constant pentru că are stofa unei mari campioane.
Ea mai are încă mult de îmbunătățit la nivel tehnic și tactic, dar antrenamentele lui Pere Riba și Brad Gilbert au schimbat ceva în mentalitatea ei, lucru care s-a văzut la Cincinnati.
7. Karolina Muchova, o jucătoare de top deloc întâmplătoare
Cehoaica are toate instrumentele necesare pentru a se legitima printre cele mai bune jucătoare din lume și pentru a continua să îi uimească pe toți cu acel stil deosebit de joc.
Ea trebuie doar să facă pasul decisiv care o va transforma într-o adevărată învingătoare pe terenul de tenis, capabilă să lege mai multe succese.
8. Iga Swiatek și Aryna Sabalenka, înfrângeri care nu trebuie să sperie
Pulsul pe care poloneza și bielorusa îl mențin pe tot parcursul sezonului este impresionant și este logic că eliminările de la Cincinnati au venit pe fondul unei oboseli uriașe, care poate provoca înfrângeri neașteptate. Chiar Iga a declarat după semifinală că simte cum rezervorul ei de energie este gol, dar mai are la dispoziție câteva zile pentru a se pune pe picioare înainte de US Open.
În orice caz, cele două sunt obișnuite să câștige meciuri, dând dovadă de o constanță impresionantă care le face să piardă doar în fața marilor rivale și în meciuri foarte disputate. De pe primele două locuri în clasament așteaptă acum ultimul turneu de Grand Slam al anului.
9. Ons Jabeur dă semne pozitive
Chemată să ia cu asalt vârful, tunisianca a reușit să adune câteva meciuri bune și să câștige încredere la Cincinnati, lucru care îi va fi de folos pentru tentativa ei de a se încorona campioană la US Open.
Merită să câștige un Grand Slam, dar va trebui să facă o treabă extraordinară pentru a ajunge în finală și a rupe blestemul precedentelor finale pierdute.
10. Elena Rybakina și Caroline Garcia, îndoieli îngrijorătoare
Kazaha și franțuzoaica nu joacă la cel mai bun nivel al lor și vor evolua la New York cu mai multe îndoieli decât certitudini.
Vor fi printre principalele favorite, dar vor trebui să își îmbunătățească tenisul dacă vor să își fructifice acest statut.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo