Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, sinceritate sau strategie? Ce a spus despre Alcaraz, înainte de finala de la Cincinnati

Nicu Savin

Publicat 20/08/2023 la 13:51 GMT+3

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz se vor duela în această seară în marea finală a Mastersului de la Cincinnati. Sârbul s-a declarat încântat că va juca din nou cu liderul mondial într-un meci cu trofeul pe masă și a spus că ibericul este cel mai bun jucător din lume în acest moment, astfel că este o mare provocare să-l înfrunte și să încerce să-l învingă.

Novak Djokovic (l.) und Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic și Carlos Alcaraz și-au respectat statutul de favoriți și s-au calificat în finala Mastersului de la Cincinnati. Cei doi au avut parcursuri diferite la competiția din Ohio. Liderul mondial a avut nevoie de 3 seturi în toate cele 4 meciuri jucate, salvând inclusiv o minge de meci în semifinala cu Hurkacz. În schimb, Djokovic a defilat până în semifinale, unde a trebuit să muncească serios pentru a trece de Alexander Zverev.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO
După succesul împotriva neamțului, Djokovic s-a arătat extem de încântat că va juca din nou contra lui Alcaraz într-un meci cu trofeul pe masă. Nole a avut un discurs plin de respect la adresa adversarului, care poate fi interpretat și ca o tactică de adormire a acestuia. Chiar dacă a jucat mai bine la Cincinnati, Nole îl consideră pe Alcaraz cel mai bun jucător din lume în acest moment și a spus că este o mare provocare pentru el să încerce să-l învingă.
"Cred că va fi un meci grozav. Înfruntarea lui Alcaraz este provocarea supremă pentru mine în acest moment. Va fi primul nostru duel pe hard și cred că va fi un test grozav pentru US Open 2023. El este cel mai bun din lume în acest moment, așa că este o mare provocare pentru mine și aștept cu nerăbdare momentul în care voi intra pe teren", a spus Djokovic la conferința de presă.

Novak Djokovic, încântat de nivelul jocului său la Cincinnati

În ceea ce privește forma sa, sârbul a dezvăluit că este mulțumit de cum s-a descurcat până acum: "Întotdeauna sper să joc la un nivel înalt pentru că știu cantitatea și calitatea muncii pe care o fac în fiecare zi, pe teren și în afara terenului. Împotriva lui Sascha (n.. Zverev) am știut să găsesc loviturile potrivite la momentul potrivit și, deși m-am chinuit să închidă meciul, am putut să-i rup din nou serviciul și asta mi-a dat multă încredere. Nu am pierdut nici un set până acum în turneu, așa că sunt foarte mulțumit de nivelul meu".
Prin victoria contra lui Zverev, Djokovic a ajuns la 1068 de victorii în circuitul ATP, egalându-i la acest capitol pe Rafa Nadal și Ivan Lendl. Doar Jimmy Connors (1274) și Roger Federer (1251) au mai multe victorii în circuit, în era Open.
Novak Djokovic și Carlos Alcaraz se vor afla față în față pentru a 3-a oară consecutiv la turneele la care au participat împreună. Nole s-a impus în semifinalele de la Roland Garros, iar Carlitos a câștigat dramatic ultimul act de la Wimbledon. Acum, cei mai buni jucători din lume vor juca pentru prima dată pe hard, și nu orcicum, ci cu trofeul de la Cincinnati pe masă.
Finala de la Cincinnati dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic va fi în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport de la ora 23:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo