Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost lider ATP, uluit de Novak Djokovic, după titlul de la Cincinnati: "La 36 de ani e un specimen!"

Irina Aldea

Publicat 21/08/2023 la 14:48 GMT+3

Novak Djokovic a câștigat un meci fabulos la Cincinnati în compania tânărului Carlos Alcaraz, iar fostul lider mondial, Andy Roddic, s-a declarat impresionat de ce reușește să facă sârbul la 36 de ani.

Djokovic, campion la Cincinnati, după probabil cel mai tare meci din istoria recentă

Novak Djokovic a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, după ce l-a învins, duminică, în finală, pe spaniolul Carlos Alcaraz, liderul mondial, cu 5-7, 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Djokovic a avut nevoie de cinci mingi de meci şi de 3 ore și 49 de minute de joc pentru a-şi lua revanşa în faţa spaniolului, care l-a învins în urmă cu cinci săptămâni în finala turneului de la Wimbledon.
Pentru "Nole" (36 ani), câştigător a 23 de titluri de Grand Slam, aceasta este a treia victorie la Cincinnati, după cele din 2018 şi 2020, obţinută după un veritabil maraton, o probă de anduranţă care a stârnit chiar îngrijorare în rândul publicului, după ce sârbul a apelat la kinetoterapeutul său în setul al doilea din cauza căldurii foarte mari. La rândul său, Alcaraz (20 ani), care viza al şaptelea său titlu în acest sezon, a disputat la Cincinnati a opta sa finală din 2023.
CITEȘTE ȘI:

Andy Roddick, pălăria jos în fața lui Novak Djokovic

Vorbind la Tennis Channel după victoria lui Djokovic la Cincinnati, Roddick a declarat despre sârb că e "un specimen absolut" pentru cum se descurcă la 36 de ani. Americanul a analizat, de asemenea, modul în care jocul lui Djokovic și-a crescut nivelul considerabil odată ce condițiile l-au favorizat, afirmând că numărul 2 mondial nu ar trebui învinuit pentru că a folosit strategic pauzele pentru a intra în ritm.
"Novak este un specimen absolut. La 36 de ani să poată ieși pe teren și să facă asta, mai ales revenind dintr-o situație dificilă… e incredibil. Odată ce soarele a apus, a schimbat ceva. Deci de vină a fost soarele, a fost căldura. Apoi, odată ce condițiile au devenit puțin mai liniștite, a luat câteva pauze, a găsit o modalitate pentru a se schimba. Arbitrul a spus 'ok'. Putem discuta toată noaptea dacă a fost sau nu decizia corectă, dar la fel cum nu putem fi supărați pe Novak pentru că a pus întrebarea. Este treaba arbitrului să aplice regulile. Așa că nu ar trebui să primească critici directe din această cauză", a transmis Roddick.
Roddick a crezut că Djokovic era complet epuizat după o oră scursă din meci, însă sârbul l-a surprins în final. Fostul lider mondial l-a lăudat, de asemenea, pe Alcaraz pentru modul agresiv în care a luptat în finală: "Am crezut că Novak Djokovic era fiert după o oră de meci, apoi, dintr-o dată, te uiți în sus și sunt trei ore și 50 de minute în total, iar el arată mai bine decât în primul set. Alcaraz a avut sânge rece, având lovituri câștigătoare la mingi de meci, având lovituri câștigătoare la mingea de set", a mai spus Roddick.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo